"Kinnitan, et juunis antud meistrivõistluste proovide tulemustes on näha oxilofrine'i jälgi (mehtylsulephrin), mis kuulub keelatud ainete hulka. Kuid tahan olla selge oma pere, sõprade ja kõige rohekm fännide ees üle maailma, et ma ei ole kunagi teadlikult ega tahtlikult reegletevastaseid aineid tarvitanud. Ma pole ei nüüd ega kunagi varem dopingut kasutanud!" kirjutab Powell fännidele.

"Minu tiim on alustanud uuringut ning teeb koostööd tähtsate ja seadusandlike asutustega, et välja uurida, kuidas see aine minu kehasse jõudis. Kinnitan teile, et uurime välja, kuidas sai see aine meie range sisekontrolli läbida ning teeme nii, et seda kunagi enam ei juhtuks.

Minu suhtumine regulatsioonidesse ja testimisse on teada-tuntud, olen alati olnud valmis proove andma. See tulemus on mind vaimselt täielikult laastanud. See tulemus hoiab mind täielikult eemal Jamaika koondisest Moskva MM-il.

Olen valmis tagajärgedeks, mis mind ootavad - on ainult üks Asafa Powell. Minu süü siin pole petmine, vaid vähene valvsus. Tahan korrata - ma ei ole kunagi proovinud karjääri jooksul oma sooritusvõimet ainetega tõsta. See ei ole see, kes ma olen ning millesse usun."