Kui velotuuri esimesel poolel kulges kõik Chris Froome´i ja Sky Procycling meeskonna kontrolli all, siis eilne etapp näitas, et kõik pole kaugeltki otsustatud. Alberto Contador ja tema tiimikaaslased sõitsid etapi lõpus küljetuulega peagrupist jõuga minema ning edestasid liidrit Froome´i finišis enam kui minutiga. "Daniele Bennati vedas kilomeetri, nagu sõidaks mootorratta tuules ja see lõhkus grupi küljetuulega täiesti tükkideks," tunnustas hispaanlane meeskonnakaaslast. Ees oli lõpuks kuus Saxo-Tinkoffi ratturit, lisaks Contadorile ja Bennatile veel Nicolas Roche, Matteo Tosatto, Roman Kreuziger ja Michael Rogers.

Contadoril on väga hea seljatagune ning esimest korda õnnestus seda Touri käigus ka tõestada. Hispaanlane tõusis hiilgava taktikalise käiguga hoobilt kolmandaks, Froome´ile kaotust 2.45. Nende vahele mahub hollandlane Bauke Mollema (Belkin).

Eilsega kukkus pildilt täiesti ära Alejandro Valverde, kes kaotas Contadorile pea 10 minutit. Valverde rattal purunes etapi keskel kumm ja esimesi hispaanlane kätte enam ei saanud. Teiselt kohalt langes ta 16. positsioonile. Sealt on poodiumile ronida sisuliselt lootusetu.

Cofidise liider Daniel Navarro kerkis kokkuvõttes 19. kohale (+14.50), Rein Taaramäe on 77. kohal (+1:06.01).