Kaks aastat tagasi peetud universiaadil Hiinas oli Eesti rekordinaine samuti kolmas. Seega kahekordne pronks. Kaks medalit on kergejõustiklastest universiaadidelt võitnud veel vaid kettaheitja Märt Israel, kes sai 2007. aastal pronksi ning 2011. aastal kulla.

Tiidrek Nurme sai 5000 meetri jooksus 8. koha ajaga 14.08,02.

Naiste kõrgushüpe kulg:

Lõppvõistlusele sai 12 naist, esimesed hüpped tehakse kõrgusel 1.75. Eesti rekordinaine Iljuštšenko sellel kõrgusel veel ei hüppa.

Latile on pandud 1.80 ja nüüd alustab hüppamist ka Iljuštšenko. Rahvast koguneb staadionile üha enam, õhtupoolne programm alles algas. On päikeseline reede õhtu ja rahvast pressis staadionile igast sissepääsust.

Esimene katse 1.80 peal ebaõnnestus Iljuštšenkol totaalselt. Teisel katsel kõrgelt üle!

Latile pandi kõrgus 1.84. Iljuštšenko esimesel katsel üle. Õrn, õrn lati puudutus oli, kuid hea töö!

Latt on tõstetud kõrgusele 1.87. Iljuštšenko kenasti üle!

Latil kõrgus 1.90 ja õige pea läheb esimesele katsele Iljuštšenko. Veel ei õnnestunud, liialt otsa hüppas latile. Teine katse läks ka vett vedama. Lati kohal oli ilusti kõrgelt, aga kandadega tõmbas maha. Ebaõnn! Üks katse on veel. Iljuštšenko kolmandal üle!

Latile pandi 1.92 ja võistlema on jäänud neli naist. Anna Iljuštšenko püsib konkurentsis. Iljuštšenko esimesel katsel üle! Kohe avakatsel ületas kõrguse ka venelanna Maria Kutšina.

Latil on kõrgus 1.94.Iljuštšenko hüpatud Eesti rekord on 1.96 ja hüpatud 2011. aasta suvel Viljandis. Super! Iljuštšenko esimesel katsel 1.94 üle, ainsana!!! Teised ka üle, aga mitte esimesel katsel.

Latil 1.96 ja Iljuštšenko esimene katse just paljulubav polnud. Aga töö kullavõiduks võib olla juba tehtud. Ei ole keegi veel üle saanud, käivad teised katsed. Iljuštšenko ajab samuti teisel katsel lati maha. Oi, oi poolatar Kamila Stepaniuk hüppab üle ja tõuseb liidriks. Maria Kutšina saab kolmandal katsel kõrgusest üle. Iljuštšenko enam mitte, aga pronksmedal on käes!

-----------

Meeste kettaheide:

Võistlejad tutvustati ära, Priidu Niit on heitejärjekorras viimane.

Kvalifikatsiooni võitja venelane Hleb Sidortšenko heitis esimesel katsel liidertulemuseks 61.81. Niit heitis esimese katse võrku.

Uus liider. Itaallanne Giovann Faloci heitis teisel katsel 62.23. Niit heitis taas võrku.

Brasiillane Ronald Juliao 62.37 ja omakorda liidriks. Priidu Niit sai kolmandal katsel tulemuseks 51.70, millega teenis universiaadil 11. koha.

Kettaheite võitis brasiillane Juliao tulemusega 63.54, hõbe Faloci 62.23 ja pronks Sidortšenko 62.16.