Eliit-sarjas on tegemist eelviimase etapiga, sest kõige tugevamas võistlusklassis selguvad Eesti meistrid juba järgmisel laupäeval Pärnus. Kahe etapivõiduga on sarja juhtimas eelmise aasta Eesti meistervõistkond, kus mängivad Illimar Pilk, Ardi Oja, Timo Eichfuss ja Siim Raudla, kelle peamine konkurent meistritiitlile on Polar Eliit võistkond, koosseisus Martin Dorbek, Mario Paiste, Erik Luts ja Janis Vahter.

Eliit-sarja esikolmik pääseb 11. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul toimuvale Tallinn Open turniirile, kus parim Eesti tiim suundub Eestit esindama septembri lõpus Budapestis toimuvale 3x3 EuroTour 2013 finaalvõistlusele.

Eesti meistrivõistluse üldarvestuses on seisud põnevad mitmetes sarjades, näiteks harrastajate sarja on juhtimas võistkond, kes pole saanud ühtegi etapivõitu ning kus võitja selgub alles 10. augustil Tallinnas. Peale Tabasalu osavõistlust võib meistritiitlid kaela riputada vaid 1997 sünniaastaga poiste võistkonnale Sportland (Sander Viilup, Madis Soodla, Mikk Pärnaste, Karl Suurorg), kes on võitnud senimaani kõik etapid.

"Enamus võistkondi ei käi üritusel siiski meistritiitlit jahtimas, vaid tulevad lihtsalt sportlikku laupäeva veetma", hindas võistluste korraldaja Reigo Kimmel. "Homne Tabasalu etapp on väga sobilik neile, kes jälgimas ka U20 Euroopa Meistrivõistluseid, sest Saku Suurhall on vaid 10-minutilise sõidu kaugusel", rääkis Kimmel.

Viimati toimus suvise tänavakorvpallisarja osavõistlus Tabasalus 24. augustil 1997. aastal, homse turniiri info ja registreerimine: www.tanavakorvpall.ee