Kaheksast avapäeva kohtumisest enim publikut kogus mõistetavalt D-alagruppi kuuluva Eesti kuni 20-aastaste noormeeste koondise mäng Sloveeniaga. Eestlaste 69:79 allajäämisega lõppenud matšile elas Saku Suurhallis kaasa 3000 huvilist.

Samal võistlusareenil peetud Serbia - Leedu heitlust jälgis 700 pealtvaatajat, eestlaste alagrupi kahe favoriidi Itaalia ja Prantsusmaa vahelist kohtumist vaatasid 500 inimest ning Hispaania - Venemaa mäng tõi TTÜ Spordihoonesse 300 silmapaari.

"Esimesel turniiripäeval külastas Sportland U20 Euroopa meistrivõistluste mänge veidi vähem kui viis tuhat inimest, mis on noorteturniiri kohta muljetavaldav tulemus ja näitab nii eestlaste kui ka väliskülaliste suurt huvi võistluste vastu," ütles Eesti Korvpalliliidu peasekretär Karel Loide.

"FIBA Euroopa esindajad ning mitmed teisedki võistkonnad olid sellest positiivselt üllatunud. Usun, et esimene mäng jättis ka Eesti noortele korvpalluritele unustamatu mulje, sest parematel neist õnnestub nii rohkearvulise ja toetava kodupubliku ees mängida ehk alles mitme aasta pärast meeste koondisesse jõudes, kuid paljude jaoks võibki see turniir olla nende karjääri tipphetkeks."

Sportland U20 EM-i teine mängupäev algab kolmapäeval, 10. juulil kell 13.30 paralleelselt Saku Suurhallis ja TTÜ Spordihoones. Esimeses lähevad kokku Rootsi - Türgi ja teises samaaegselt Tšehhi - Itaalia.

Eesti koondisel on kolmapäeval puhkepäev. Järgmisena kohtutakse neljapäeval, 11. juulil algusega kell 20.15 Prantsusmaaga.

Turniiripassid, mis tagavad sissepääsu kõikidele allesjäänud mängudele mõlemas võistlussaalis, on müügil hinnaga 20 (täiskasvanud) ja 10 (õpilased, üliõpilased, pensionärid) eurot kõikides Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Mängusaalide sissepääsudes saab osta üksnes päevapileteid hinnaga 5 ja 2 eurot. Kuni 7-aastased lapsed pääsevad sisse tasuta.