2004. aasta U-23 maailmameister ja 2010. aasta Dauphiné kriteeriumi võitja Brajkovič kukkus vastu ohutussaart sõites vähem kui 10 km enne finišit Montpellier'is ning sai sügava haava põlve, mis küll kinni õmmeldi, kuid ratturil tuuri jätkata ei lubanud.

Mullu sai Brajkovič Tour de France'il kokkuvõttes üheksanda koha ning tänavu oli ta Astana liidri Jakob Fuglsangi abimees. Taanlane Fuglsang hoiab tuuri üldarvestuses 45. kohta, jäädes liidrist, lõuna-aafriklasest Daryl Impeyst (Orica-GreenEdge) maha minuti ja ühe sekundiga.

"Ma olin väga hirmul, kui ma nägin, kui sügav auk mul põlves on. Ma teadsin, et asi on halb, kuid ma tahtsin lõpuni sõita, sest kunagi ei või teada. Arstid olid väga kiired ja professionaalsed ning õmblesid haavad kokku. Nad ütlesid veel, et kui tuimestus üle läheb, hakkab mul väga valus," ütles sloveenlane Astana kodulehel.

Kessiakoff sai mitmeid vigastusi kolmapäevases kukkumises ning startis eilsele etapile üleni sidemeis. Kui peagrupp pärast esimest tundi kiirendama hakkas, oli tal raske ennast püsti hoida ja tempos püsida.

Astana läks Tourile üheksa mehega, kellest tänaseks on rajal vaid kuus. Andrei Kašetškin katkestas haiguse tõttu pärast kolmandat etappi.