Kell 11 on kõigile väikestele jooksusõpradele Pühajärve Puhkekeskuse pargis Mumuu lastejooksud. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta.

Meeste konkurentsis tuleb esikohale väga põnev võistlus. Möödunud laupäeval toimunud 10 000 m jooksu Eesti meistrivõistluste paremusjärjestus Sergei Tšerepannikov, Roman Fosti ja Viljar Vallimäe võib muutuda, sest kõik kolm on stardis ka Pühajärve jooksul. Oma soov kolme hulka pääseda on kindlasti Eesti 2013 hooaja maratoniedetabeli juhil Ilja Nikolajevil ja miks mitte ka Priit Lehismetsal.

Naistest on peapretendent esikohale värske 10 000 m Eesti meister Lily Luik. Hooaja esimese tõsisema stardi teeb vigastusest paranenud Jekaterina Patjuk. Esikolmikusse soovib end joosta kindlasti ka Olga Andrejeva

Lisaks rahvasportlastele ja tippjooksjatele on 32. jooksule ümber Pühajärve end kirja pannud ka paljud suusaalade sportlased. Eesti suusakoondisest on stardis Aivar Rehemaa, Siim Sellis, Raido Ränkel ja Eeri Vahtra.

Kahevõistluse uue põlvkonna tiitlivõistluste medaliomanikud Kristjan Ilves, Kail Piho ja Han-Hendrik Piho tulevad starti peale Soomes toimunud treeninglaagrit.

Laskesuusataja Kauri Kõiv soovib murdmaameestest kindlasti kiiremini joosta. Osalema on oodata ka teisi Otepääl treeninglaagris viibivaid murdmaasuusatajad.

Sarja spordipartner Adidas nõustab Pühajärve Puhkekeskuse pargis õige jooksujalanõu valikul ja pakub väga heade hindadega uusimat adidase jooksuvarustust. Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.

Võistluspäeval toimub Pühajärve Puhkekeskuse pargis ka Öko- ja loodustoodete laat, kus on võimalik degusteerida ja osta mahetoitu.

Mitmekesist spordipäeva täiendab kell 17.00 algav Pühajärve regatt. Enne seda saavad kõik huvilised tasuta aerutada. EastPole kajakimeeskond pakub proovida erinevaid matka- ja kalasüstasid. Õpetatakse eskimopööret ja muid praktilisi aerutamisnippe.

Jooksusõpradel on võimalus pikendada sportlikku nädalavahetust Pühajärvel, sest pühapäeval, 7. juulil toimub Pühajärve Puhkekeskuses ka Rahvatriatloni sarja 2. etapp.

Eelregistreerimine 32.jooksule ümber Pühajärve lõpeb neljapäeval, 4.juulil. Viimane võimalus end jooksule kirja panna on 2 tundi enne starti Pühajärve Puhkekeskuse pargis.
32.jooksu ümber Pühajärve info ja registreerimine www.stamina.ee/jarvejooks