Teisipäeval lõppes võistlejate eelregistreerimine ja hetkel on kirjas üle 120 meeskonna, kellele lisandub veel auto24 Rally Estonia Historic 40 meeskonda. Täna sai kinnituse ka kahe Eesti noore rallisõitja, Karl Kruuda ja Martin Kanguri osalemine uutel Ford Fiesta R5 võistlusautodel.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja ning Martin Kangur ja Andres Ots osalevad rallil MM-Motorsport meeskonna ridades. MM-Motorsport oli koos ühe Tšehhi meeskonnaga esimene, kes uued Fiesta R5 autod M-Spordist kätte said. Tegu on värskelt, 1. juulil FIA homologeeringu saanud mudeliga ning auto24 Rally Estonia on sellele autole üks esimesi ametlikke võistlusi. Nädal varem stardib üks R5 Fiesta Nicky Grist Stages rallil ja teine Tšehhis Rally Bohemia’l. Tegu on 1,6 liitrise turbomootoriga varustatud neljaveoliste masinatega, mis sarnaselt S2000 autodega on ehitatud spetsiaalselt võistlusautoks, kuid on odavamad soetada ja pidada. Autoralli maailmameistrivõistlustel lähevad nad koos S2000, R4 ja RRC autodega WRC2 klassi.

Mõlemad noored Eesti sõitjad ootavad starti Ford Fiesta R5 võistlusautodega suure põnevusega, varem S2000 autoga SWRC sarjas sõitnud Karl Kruuda on saanud autot M-Sport kliendipäeval asfaldil proovida ja tema sõnul oli juba seal aru saada, et tegu on väga hea masinaga, millega saab võidelda auto24 Rally Estonial kõrgete kohtade eest. Martin Kangurile on see kauaoodatud esimeseks stardiks neljaveolise ralliautoga ja mõlemad noormehed teevad enne auto24 Rally Estoniat korraliku testi kruusal, et saada autoga tuttavamaks.

WRC autodest on viimastel päevadel lisandunud Georg Gross ja Raigo Mõlder Ford Focus WRC 08 autol. Koos Benediktas Vanagasega (Subaru Impreza WRC) ja Jari Latvalaga (Mitsubishi Lancer WRC2) on hetkel kirjas kolm WRC autot. Kuigi eelregistreemine lõppeb täna õhtul ei välista see veel enne rallit osalejate lisandumist, seega see number võib veel kasvada.