"Publik oli ju intelligentne, ei plaksutanud mu vigade ega topeltvigade peale. Kui Laural läks hästi, siis see hääl oli muidugi kõvem kui tavaliselt, aga ei olnud midagi hullu. Üldiselt tulin täna pingetega toime. Mängu otsustaski täna mõlema seti lõpu tähtsad punktid. Muidu oli võrdne mäng," kommenteeris Kanepi.

Esimeses setis lasi Kanepi seisul 4:4 Robsonil murda ning leidis ennast raskest seisust. "Ma mäletan, et ta oma servigeimi mängis väga kehvasti, kui mina tagasi murdsin. Tal oli võimalus oma sett lõpetada, aga eks pingelised hetked mõjutavad kõiki."

Mõtlesid, et võib sett käest libiseda?
Ei mõelnud väga selle peale. Mõtlesin, et pean seda tõrjegeimi mängima, mis tuleb.

Kuidas kommenteerid viit matšpalli?
See on umbes sama... korraks tuli meelde Kvitovaga mäng, see oli ka esimesel väljakul. Aga ma suutsin õnneks rahulikumaks jääda kui paar aastat tagasi.

Mis mõtted matšpallil pähe tulevad?
See on ikkagi tähtis hetk, see ei ole nagu esimene geim setis. See on ikkagi oluline, võib-olla see lööb ärevaks ja sa teed kõike natuke teistmoodi, kui sa vabas olekus teeksid.

Aga kui järjest hakkab luhta minema neid?
No kui tema lööb kaks-kolm matšpalli hästi ära (ehk päästab), siis pole midagi teha. Kui ma ise kangestun või teen mingeid lollusi, siis on teine asi.

Sind ei heiduta, et mäng juba homme on?
Ei. Eile oli puhkepäev. Kell 11 ei meeldi väga mängida, aga siin esimesel ja peaväljakul hakkavad kell 1 mängud. Tänane aeg oli normaalne.

Mis veel täna plaanis?
Füsio juurde ja võib-olla massaaži, siis sööma, magama. Olin füsio juures juba pärast mängu, all ei ole üldse levi, sellepärast pole jõudnud veel kellegagi rääkida ega õnnitlusi vastu võtta. Söömas käisin ka.

Mis tunne sees on?
Rahulik. Mina nii emotsionaalne ei ole. Mul on muidugi hea meel, et ma siiamaani jõudnud olen, aga ma üritan mitte üle reageerida oma kaotuste ja võitude puhul. Loomulikult on alati võita parem, aga kaotusesse ei saa ka väga kauaks kinni jääda.

Võrdle 2010 ja 2013 veerandfinaali jõudmist – tunned sa vahet?
Enesekindlamalt tunnen küll ennast. Ma olen tunduvalt rohkem tippmängijate vastu mänginud praegu ja olen head tennist nende aastatega näidanud. Tunnen ennast muru peal hästi ja tunnen ennast vormis olevat nii füüsiliselt kui tennise osas. See on vahe.

See ei üllata sind, et ühtegi briti ajakirjanikku kohale ei tulnud?
Ei. Ju nad olid siis Laura pärast nii pettunud, et ei tahtnud minu käest enam midagi kuulda.

Mis Robsoniga ütlesite teineteisele?
Ma ei kuulnud, et ta mulle oleks midagi öelnud. Mina ütlesin "Thank You" nagu ma ikka peale mängu olen öelnud.

Tundus ta väga pettunud?
Ei mina tea. Lugesin pärast mingit pealkirja, et hoidis pisaraid tagasi või midagi.

Pikemat intervjuud Kanepiga loe homsest Eesti Päevalehest