"Kui ma mängin iga päev hästi, siis on see võimalik. Kõik sõltub sellest, kuidas ma mängin. Ma mängisin Brisbane'is ühe nädala väga-väga hästi. Ma ei saa teile öelda, et ma seda teen, aga see on võimalik," ütles Kanepi, kes neljandas ringis kohtub esmaspäeval kohaliku staari Laura Robsoniga (WTA 38.) suure tõenäosusega peaväljakul.

Kanepilt küsiti, kuidas talle meeldib, kui kogu tribüün ainult Robsonile kaasa elab ja tema vastu on. "Ma arvan, et ma isegi naudin seda. Ma olen seda varemgi kogenud näiteks Fed Cupil Belgia vastu, kui kõik olid minu vastu. Vahel ma saan sellest just energiat ja võitlusvaimu juurde, kui minu vastu ollakse," lausus eestlanna lõbusalt.

Ühtlasi küsiti Kaialt, kas ta on ansambli One Direction fänn. Kaia ütles, et ei tea sellist bändi. Intervjuu transkribeerija ütles talle esireast: "Veab sul.".

Ülejäänud küsimused ja vastused pressikonverentsilt:

Mis sa arvad sellest, et sa edasi pääsesid? Oled vist vaimustuses.

Jah, loomulikult ma olen väga õnnelik, et võitsin ja hästi mängisin ning ka teisel nädalal turniiri jätkan.

Kuidas sa oma vormi siin turniiril hindad? Arvad, et mängid praegu oma parimal tasemel?

Ma arvan küll. Ma arvan, et ma mängin tõesti hästi. Esimesel muruväljaku nädalal ma nii hästi ei mänginud, aga nüüd tunnen ennast päris hästi.

Sa jõudsid siin ka kolm aastat tagasi väga kaugele. Kuidas sa arvad, et su mäng on alates sellest ajast paremaks läinud?

Ma arvan, et mu mäng on stabiilsem kui ta oli siis ja ma liigun paremini. Olen vist ka agressiivsem. Ma ei karda enam võrku minna.

Sa oled karjääri jooksul jõudnud kolme erineva Suure Slämmi veerandfinaali. Nüüd jõudisd jälle Suure Slämmi teise nädalasse välja. Kas see on sinu jaoks hirmus või oled sa sellega harjunud?

Ei, see ei ole enam hirmus. Mulle tegelikult meeldib rohkem suurtematel väljakutel mängida kui väikestel, sest ma tunnen siis, et ma mängin tegelikult ka tennisematši.

Kõik see tähelepanu, mis sulle nüüd seoses Laura Robsoniga langeb, on see sinu jaoks okei?

Ei ole ju väga palju tähelepanu. Kõik on ju minu vastu.

Meeldib see sulle?

Jah, ma arvan, et ma naudin seda.

Räägi oma comebackist, hiljutisest vigastusest.

Jah, ma olin pool aastat väljas ja tulin aprillis tagasi. Alguses oli see muidugi raske, aga ma teadsin, et võin ikkagi väga hästi mängida. Mu keha ei unusta selliseid asju. Seega ma arvan, et tagasitulek sujus hästi.

Oled nüüd täielikult paranenud?

Ma tunnen veel pärast pikki matše valu, kuid see ei sega mind mängude ajal. Kannad võivad pärast mängu pisut hellad olla. Kuid ma panen neile alati jääd peale, seega...

Tunned sa, et sa liigud praegu paremini kui oma karjääri jooksul varem?

Jah, ma arvan küll, et ma olen kiirem ja paremas vormis kui varem.

On see sinu jaoks tähtis - vormis olla?

Jah, ma arvan, et mida vanemaks ma saan, seda tähtsam on füüsiline vorm, mitte enam nii palju tennis ise.

Palju sa tead Laurast? Millised väljakutsed sind ees ootavad?

Vasakukäeline on murul alati keeruline vastane. Aga ka Kerber oli seda. Seega ma olen juba harjunud. Aga ma pole Lauraga varem kunagi mänginud.

Oled sa ta matše sel nädalal ka varem vaadanud?

Ei ole. Ma nägin ainult täna telerist paari geimi.

Tundub, et sulle meeldib Briti tennisistide vastu mängida.

Jah, mul pole selle vastu midagi.

Sa võitsid Heather Watsonit Pariisis ja Tara Moore'i siin. Sul tuleb see hästi välja.

Ma olen neid võitnud, aga see ei loe järgmise matši eel midagi.

Oled sa kursis, kui hüsteerilised inimesed siin Laura Robsoni peale on, kogu riik läheb hulluks ning sina olen esmaspeval kõige selle keskel?

Jah, ma olen teadlik, et ta on kõikides lehtedes, aga ma ei loe siin eriti lehti, seega ma ei vaeva ennast selle teemaga.

Kas sa arvad, et see võib sind esmaspäeval mingil moel mõjutada?

Ei, ma ei arva seda.

Kas sa oled üldse One Directioni fänn?

One Direction?

See bänd.

Ei, ma ei tea.

Kanepi tänasest mängust eesti keeles: "Selles suhtes oli raskem, et eile ma sain nii hea võidu, siis eeldatakse, et ma mängin uuesti hästi. See on raske. Aga õnneks ma täna mängisin hästi. Ma ei olnud temaga kunagi mänginud. Sellepärast ma esimestel geimidel natuke otsisin ennast, aga siis ma sain aru, et ma olen temast tempo peale mängides parem ja see andis enesekindlust."