Regati avapäeva ilmatingimusi iseloomustasid vähene pilvisus ja vaikne tuul, mis lubas kenasti plaanijärgsed kaks võistlussõitu maha pidada.

Ühepaatidest läks Finnil regatti juhtima Lauri Väinsalu (ROPK) võrdsete punktidega teisel kohal oleva Deniss Karpaki (KST) ees, kolmanda asetuse on aga seitsme mehe seas võtnud Martti Kinkar (ROPK).

Laser Standard klassis oli täna parim Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK), järgnemas Mihkel Väli (ROPK) ja Kaarel Kruusmägi (SMS). Klassis võistleb 11 sportlast.

Laser Radialil aga oli täna teistest üle Anna Pohlak (TJK). Teiseks on platseerunud Anne-Mari Luik (ROPK) ja kolmas on Hardo Niit (SMS) 24 võistleja konkurentsis.

Kahepaatidest on noorteklassis RS Feva liidrikohal Markus Lilienthal ja Daniel Tõevälja (ROPK). 17 paatkonna hulgas järnevad neile Maris Seersant ja Johanna Poksi (TJK) ning kolmandal positsioonil on Erik Iida ja Aleksander Mustasaar (ROPK).

Skiff-purjekal 29er on hetkel esikoha võtnud Juuso ja Henri Roihu (TJK). Teised on Kristo Õunap ja Kevin Grass (SMS) ja kolmandad Georg Haud ja Jan Erik Luik (ROPK). 29er'il võtab regatist osa 8 paatkonda.

F-18 katamaraaniklassis juhivad Andres Laul - Ain Roosma (NYC), teisel kohal on Uku Kuusk - Vitali Vladimirov (HJK) ning kolmandad on Jüri Saarnak - Rasmus Tamre (EKL). Võistleb 6 tiimi.

Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused korraldab ESS Kalev Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 31. maist 2. juunini Roomassaares toimunud Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teine etapp purjetati 14.-16. juunil Pärnu Purjetamisnädala raames, kolmandaks regatiks on aga Tallinnas toimuvad Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused 28.-30. juunil. Neljas etapp, Tallinna Jahtklubi karikavõistlused peetakse 16.-18. augustil Lohusalus. Eelviimaseks osavõistluseks on 13.-15. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 20.-22. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt.