Võistlusel osaleb 6 meeskonda ja 6 naiskonda Eestist ja Lätist. Osalevate võistkondade taustajõud on muljetavaldavad ning nimekad.

Sunseti meeskonna nimel naljatleb treeneri leidmise üle Erlend Aav: “Väidetavad läbirääkimised kestsid pikalt, nii umbes 30 sekundit, rääkisime Gerdiga ja ta ütles JAH!”.

Täielikult amatööridest koosnev meeskond ei andnud turniiri eel peatreenerile suurt mängijate valimise võimalust.

“Otsisime treenerite turul vabade meeste hulgast, Aivar Kuusmaa olla agendi sõnul suvel ametis muruniitmisega ning tahtis saada pikemat lepingut, antud juhul tundus Kullamäe olevat parim valik, arvestades ka Hiina turnee värsket kogemust”, viskasid mängijad nalja.

Sunset Cup korraldaja Piret Hallik-Sass sõnul võib turniiril osalevate mängijate hulgas kohata endisi staare. Eesti võistkondades löövad kaasa näiteks naistest Sirje Kikas, Ülle Järv ja Kai Lass ning meestest Mait Käbin, Toomas Liivak, Alar Sõnajalg, Andrus Renter, Vallo Reinkort, Marko Riis ja mitmed teised.

Sunset International Basketball Cup toimub eeloleval pühapäeval, 30.06.13 Pärnu Spordihallis, turniiri algus on 11.00. Laupäeval kell 15 visatakse käsi lahti võistlustel Pärnu rannas Sunseti terrassi juures.