Kokku esitati kandidaate kolm, kes kõik on noored rallisõitjad. Kandidaatideks olid Miko-Ove Niinemäe, Rasmus Uustulnd ja Kenneth Sepp, kelle seast valis EAL välja Rasmus Uustulndi kandidatuuri. Tegu on noore Saaremaa rallisõitjaga, kes 2011 aastal tuli 15-aastasena kuni 16-aastaste klassis Eesti noortesprindi karikavõitjaks. 2012 aastal siirdus samuti juba suurde rallisse, kus A6/N3 meistrisarja klassis oli hooaja kokkuvõttes kaheksas. 2012 aastal tuli Rasmus noorteralli Eesti meistrivõistlustel teisele kohale ja sama koht kuulus talle rallisprindi Eesti meistrivõistlustel klassis Sport 2000. Tänavu osaleb ta Eesti autoralli meistrivõistlustel klassis A6.

Tänavu on muudetud FIA Young Driver Excellence Academy programmis osalejate valimisprotseduuri. Kokku toimub viis erinevat kvalifikatsiooni, seda erinevates regioonides – Euroopa, Ameerika, Aasia, Lähis-Ida ja Aafrika. Iga kvalifikatsiooni, mis on nelja päeva pikkune programm täis teste ja sõitjate proovilepanekut erinevates olukordades, võitja saab endale koha FIA Young Driver Excellence Academy programmis ja lisaks on veel kolm wild cardi, mis lähevad loosi kõigi nende vahel, kes ei osutunud oma regiooni võitjaks. Kokku osaleb tänavuses programmis kaheksa noort autosportlast, kes saavad erinevate ühiste workshop’ide kaudu koolitust nii sõidu, füüsilise ettevalmistuse, meediaga suhtlemise, eelarve koostamise ja selle täitmise, eesmärkide püstitamise ja nende täitmise ning turvalisuse osas.

Euroopa kvalifikatsioon leiab aset 21.-24. juulil Austrias, Teesdorfis.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et FIA Young Driver Excellence Academy programm pöörab tähelepanu sisuliselt kõigele, millega noored autosportlased tulevikus kokku puutuvad ja saadud kogemused aitavad neil olla mitte ainult edukad autosportlased. Neid teadmisi saab edukalt ära kasutada ükskõik millisel elualal.
Tänavune FIA Young Driver Excellence Academy kooseis on siis väiksem kui varasemal kahel aastal ja see aitab ühe programmi koordinaatori, endise F1 sõitja Alexander Wurzi sõnul senisest rohkem keskenduda osalejatele ja ülesannetele. Teine FIA Young Driver Excellence Academy programmi koordinaator on autoralli maailmameister Robert Reid, kes oli Richard Burns’i kaardilugeja.

Kindlasti on juba FIA Young Driver Excellence Academy programmi kvalifikatsioonis osalemine suur kogemus noortele sportlastele. Eestlastest on selles programmis osalenud Egon Kaur, kes oli aastal 2010 FIA Young Driver Excellence Academy esimeses koolitusprogrammis. Täna annab ta sealt saadud kogemusi edasi Eesti Autospordi Liidu noorte koolitusprogrammis EAL Akadeemia.