Ometi suutis ta šokist toibuda ning teises setis 1:0 eduseisult pooleli jäänud matši Portugali tennisisti Maria Joao Koehleri vastu 6:1, 6:2 võita. Azarenka peaks teises ringis kohtuma itaallanna Flavia Pennettaga, kuid turniiri jätkamine sõltub nüüd juba täiendavatest põlveuuringutest.

"Kõik juhtus nii kiiresti. Kukkusin sekundiga jalapealt kokku. Tundsin, nagu mu põlv oleks tagurpidi pööranud, see oli kõik nii võigas. Olin šokis. Kaks minutit järjest olin pidevas valus ja see ajas mind paanikasse. Sest kunagi ei või teada... Sa lebad lihtsalt pikali maas. See käis kõik nii kähku ja oli hirmus šokk," rääkis Azarenka pressikonverentsil.

Kas sa mõtlesid, et turniir võib läbi olla? "Mul ei olnud ausalt öeldes vähimatki aimu. Ma ei mõelnud sellele, mis turniirist saab. Lootsin lihtsalt, et minuga on kõik korras, kuna kõik oli nii kiiresti juhtunud. See, mis sel hetkel peast läbi käib, on palju kõrgem tennisemõtetest."

Azarenka lisas, et läheb veel täiendatavatele uuringutele ning otsustab siis, kas turniiri jätkata. "Kui taastusin, pidin lihtsalt proovima midagi teha. Olin muidugi mures ja füsiod olid ka, aga ühel hetkel läks paremaks. Ma tahtsin lihtsalt endast väljakul kõik anda, isegi kui ma teadsin, et see teeb asja hullemaks," põhjendas Azarenka, miks ta mängu jätkas.