Lätlane murdis vastase servi neljal korral, prantslane kahel. Gulbis põrutas 20 ässa Roger-Vasselini 5 vastu.

Teises ringis, ilmselt kolmapäeval, läheb Gulbis vastamisi kuuendana asetatud prantslase Jo-Wilfried Tsongaga.

"Mis ma ikka kommenteerin. Ma ei ole suur kommenteerija," ütles Gulbis Delfile pool tundi pärast matši. Järgmise vastase kohta: "Kui hea ta on? Vaadake edetabelist!"

Tegelikult õnnestus 24-aastaselt mehelt, kes oma parimatel päevadel on asunud ATP edetabelis 21. kohal, ka natuke rohkem välja pigistada. Nagu näiteks: "Mängisin täna hästi. Ei olnud üllatunud, et võitsin. Oli hea matš, meil olid mõned põnevad punktid, head pikad pallivahetused. Õnnestus päris mitu murdepalli päästa."

"Ülehomme on mul väga tähtis matš. Kui mängin hästi, võin selle võita. Tean Jo'd hästi. Olen temaga kaks korda mänginud, mõlemad olid väga tasavägised matšid. Harjutan temaga tihti koos. Ta on ka muidu tore inimene," lisas lätlane veel Tsonga kohta.

Kõva saunamees

Kui jutt Läti ja Eesti peale läks, läksid Gulbisel aga tõeliselt keelepaelad valla. Gulbis üritab kodumaal käia paar-kolm korda kuus. "Käin maal, Riias mitte väga tihti. Üritan action'ist eemal olla, saan seda mujal niigi. Kodus teen vene stiilis sauna, vihtlen (Gulbis ei tea sõna "vihtlema" inglise keelset tähendust, aga näitab kätega, kuidas viheldakse - G.L.). Maakoht ei ole Riiast väga kaugel, umbes poolteist tundi sõita."

Gulbis Eestisse väga tihti ei satu, vahel on siiski juhtunud. "Olen seal mänginud juuniorieas paaril turniiril. Mul ei ole praegu aega eriti naaberriike külastada. Kui kunagi karjääri lõpetan, siis tahan rohkem Eestis ja Leedus reisida."

Kaua siis karjäär veel kestab? "Tahaks 30-aastaseks saamiseni ikka mängida" (Gulbis saab augustis 25).

Kas lõpetad veel tipus olles või venitad nii kaua, kuni annab? "(Naerab) Ei tea. Kõigepealt tuleb tippu jõuda!" Nagu selgub, siis 21. edetabelikoht ei ole veel tipp.

Rafael Nadal oli enne intervjuud just mängust välja kukkunud. Kes on Gulbise jaoks turniiri favoriit või kellele ta pöialt hoiaks? "Ma oleksin Zoppi pakkunud, aga nüüd ei teagi."