Nagu ikka oli üks põnevamaid MX1 ja MX2 ühine start. Meeldiva lisana sõitjaterivis oli kohal Harri Kullas, kes osaleb MX2 klassis motokrossi MM-sarjas. Esimeses sõidus sai KTM Holeshot stardivõidu auhinna Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing), kes ka sõidu liidriks asus. Kullas (KTM), kihutas teisel kohal ja kolmandaks tõusis kiirelt Kullase järel MX2 klassis teisel kohal sõitnud Priit Rätsep (KTM, Estonian Express Racing). Selles järjekorras avasõit ka lõpetati, MX1 esikolmikusse kuulusid Laansoo, Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK) ja Heido Havam (KTM, AKR KTM Racing). Mägi ja Havami kohad üldarvestuses olid neljas ja viies. MX2 klassis oli Kullase ja Rätsepa järel kolmas Ivan Baranov Venemaalt. Teises sõidus läks KTM Holeshot stardivõidu auhind Havamile, kuid avaringilt tuli liidrina Laansoo. Avasõidu teine mees Kullas oli Havami järel kolmandal kohal ja tõusis järgmise ringiga teisele kohale. Sarnaselt avasõiduga suutis ta küll Laansooga vahet vähendada, kuid kätte valitsevat MX1 klassi meistrit ta ei saanud. Kolmandana tuli üle lõpujoone taas Rätsep. Neljas oli MX1 klassi teine mees Havam ja viies MX1 klassi kolmas mees Ardo Kaurit (Yamaha, Yamaha Estonia). MX1 klassi kolmas mees oli Andre Park (Yamaha, Yamamoto RC).

MX1 klassi etapivõit kuulus Laansoole, teine Havam ja kolmas Kaurit.

Juss Laansoo videointervjuu:

MX2 klassis oli etapivõitja Kullas, teine Rätsep ja kolmas Baranov.

Harri Kullase videointervjuu:

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel on MX1 klassis uus liider, Juss Laansoo (134 p). Enne Tihemetsa etappi trennis kukkunud ja peapõrutuse saanud senine liider Lauri Lehtla (KTM, Sahkar KTM Racing) etapil küll osales, kuid pidi seetõttu piirduma tagasihoidliku tulemusega ja on nüüd teisel kohal (116 p) ja kolmas on Lehtlast punkti kaugusel olev Mägi (115 p). MX2 klassis säilitas Karel Kutsar (KTM, Sahkar KTM Racing) oma liidrikoha (119 p), Rätsep vähendas vahet kuuele punktile (113 p) ja kolmas on Park (101 p).

Seeniorite klassis oli rajal sel korral tervelt 35 sõitjat. Konkurentsi oli tulnud pakkuma 2011 aasta selle klassi hõbedamees Jurjis Kovgers (Honda) Lätist. Kuid taas näitas kõik tänavused sõidud võitnud Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto RC) oma võimu ja võitis mõlemad sõidud Kovgersi ja Reio Engmani (Yamaha, Lääne MK) ees. Samamoodi jagunesid kohad etapi kokkuvõttes, sarja liider on täiseduga (150 p), teine Engman (122 p) ja kolmas Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK), kellel koos 114 punkti.

MX2 juunior arvestuses sai järjekordse etapivõidu Tomass Sileika (KTM, Läti), etapi kokkuvõttes oli teine Kert Pääbo (Yamaha, Lääne MK), ja kolmas Karl-Robert Reinike (KTM, Soome). Sarja kokkuvõttes on kõik tänavused sõidud võitnud Sileika liider (150 p). Teine on Pääbo (115 p) ja kolmas Aron Lenzius (KTM, Tartu Enduro Klubi), kelle punktisaldo on 107.
Mini MX klassis võitis mõlemad sõidud Henri Remma (YCF, Freetime Racing), teine oli kokkuvõttes Marko Lepik (Rotek, Mini RC) ja kolmas oli Tanel Turro (Bucci Moto, Mini RC). Sarja liider on peale kolme etappi Lepik (132 p), teine Turro (90 p) ja kolmas Günther Põllumäe (Pitpro, Tihemetsa MK), kes kogunud 98 punkti.

Quadracer klassis oli see hooaja teine etapp ja mõlemad sõidud võitis Kaspar Kangur (Honda, Catwees Honda Racing), edestased nii sõitudes kui kokkuvõttes oma klubikaaslast Sten Jupaschevskit. Kolmas oli Kaspar Haiba (Yamaha, Yamamoto RC). Sarja liider on Jupaschevski (94 p), teine Haiba (74 p) ja kolmas Kangur (68 p).

Mini MX Hobby klassis sõideti Eesti karikavõistluste punktidele, etapi võitis Anar Allas (Bucci Moto), teine Karl-Markus Jõeste (Pitpro, Viljandi VMK) ja kolmas Romet Ahi (Pitpro, Mini RC). Klassid 65cc ja 85cc sõitsid Tihemetsa karikale, 85cc klassis sai võidu Rait Kaimer (KTM, Saku MK), teine David Strokov (KTM, Venemaa) ja kolmas Makar Shatalov (KTM, Venemaa). 65cc klassis oli kiireim Meico Vettik (KTM, Türi AMK), teine Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC) ja kolmas Kairo Katkosilt (KTM, Kose AMK)

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlused jätkuvad 20. augustil Türil.