MX1 klassis on peale kahte esimest etappi liider Lauri Lehtla (KTM, Sahkar KTM Racing), kellest vaid nelja punkti kaugusel on Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing). Kolmandal kohal olev Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK) on kümne punkti kaugusel liidrist. MX2 klassis tõusis teise etapiga liidriks Karel Kutsar (KTM, Sahkar KTM Racing), kes edestab 16 punktiga Priit Rätsepa (KTM, Estonian Express Racing), kolmas on Andre Park (Yamaha, Yamamoto RC), kes on kogunud sama palju punkte kui Rätsep.

MX seenior klassis on meistrivõistluste kaks esimest etappi võitnud Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto RC). Reio Engman (Yamaha, Lääne MK) on kogunud 18 punkti vähem, Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK) jääb Engmanist kaugusele. MX2 juunior klassis on liider täiseduga Tomass Sileika (KTM, Läti), temast 16 punkti kaugusel on Hendrik Talviku (KTM, Paikuse MK) ja kolmas on Aron Lenzius (KTM, Tartu Enduuro Klubi), kes on Sileikast 25 punkti kaugusel. Mini MX klassis on Tridens EMV liider Marko Lepik, teine Claus-Oliver Pajuri (BucciMoto, BucciMoto Estonia) ja kolmas Karl Lõbus (Saaremoto MK).

Quadracer klassile on see hooaja teine meistrivõistluste etapp, liider peale avaetappi on mõlemad sõidud võitnud Sten Jupaschevski (Honda, Catwees Honda Racing), teine on Marius Stasiskis (KTM, Leedu) ja kolmas Kaspar Haiba (Yamaha, Yamamoto RC). Meistrivõistluste arvestuses on samadel meestel punkte vastavalt 50, 42 ja 36.

Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlused tähistavad tänavu oma 65. juubelit ja sellega seonduvalt algavad tänavused etapid paraadi ja lipu heiskamisega, mis algab kell 11.00. Esimene võistlusstart antakse kell 11.30.

Pilet täiskasvanutele on viis eurot, allameetrimehed pääsevad sisse tasuta. Kõigi piletiostnute vahel loositakse välja 200 liitrit kütust Olerexilt.