Juba ligi kümme aastat koos mänginud Eesti Brüsseli meeskonda kuuluvad Euroopa Liidu ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures või Eesti diplomaatilistes esindustes töötavad isikud või nende abikaasad. Alates 2008. aastast mängitakse ka nn. Brüsseli euroliigas - liiga, mida 2008.-2011. aastani toetas ka Euroopa jalgpalliliit UEFA.

"Mõnel hooajal on läinud paremini, teistel pisut kehvemini, kuid oleme alati Eestit innukalt ja südamega esindanud," rääkis meeskonna eestvedaja Tanel Tang. "Paljud meist on mänginud erinevatel aegadel või ka praegu mõnes Eesi madalamas liigas."

Brüsseli eestlaste soov oleks kohtumisest Läti esindusega luua traditsioon ehk mängida jaanipäeva paiku igal aastal. Soomlastega on neil selline traditsioon olemas aastast 2011.

"Minu seos meeskonnaga on pigem projektipõhine. Korraldan üksikuid mänge, jälgin mängijaid jne. Meeskonna tegemisi juhivad Erik Peterson ja Hannes Möllits," lisas Tang, kes töötab Eesti Alalises Esinduses Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis.

Mida vastastest ehk lätlastest teatakse? "Suurt midagi ei teagi, kuid eeldame, et nende meeskond on koostatud suures osas samadel alustel nagu meilgi. Paari mängijat oleme näinud. Oskajaid mehi neil satsis leidub. Nii et tuleb kõva andmine nagu naabrite vahel ikka!"

Mäng Brüsselis eestlaste ja lätlaste vahel toimub staadionil nimega Stade d'Ixelles.