Riigikogulaste ninamees ja raudvara Lauri Laas rääkis Delfile, et suvisel ajal oli tiimi raske komplekteerida, kuid korralik sats saadi lõpuks kokku ning lätlastele lubatakse lahing anda.

"Öeldakse, et sport võidab, aga las ta siis võidab. Platsil vennaarmu ei tunta, mõlemad lähevad oma riigi eest täiel rinnal võitlema. Seda enam, et tegu on lätlastega. See on meie jaoks üliprintsipiaalne kohtumine!" ütles Laasi.

Riigikogu eest jooksevad platsile lisaks Laasile veel Deniss Boroditš, Kalvi Kõva, Rannar Vassiljev jt. Kampa on võetud ka nõunikud, sest "ainult" 101 riigikogulase seast tervet meeskonda kokku ei saadud. "Lätlastega on räägitud. Ka neil on tiimis teisi ametnikke. Üks rahvasaadik pidi olema lausa endine koondisemängija, aga ma loodan, et see on rohkem külajutt. See pani meid asjasse natuke tõsisemalt suhtuma," tunnistas Laasi.

Oma jah-sõna ei ole veel öelnud Rainer Vakra, kes Riigikogu eest kõmmutanud tavaliselt väravaid tipuründajana. "Tänasel päeval tema kinnitust meil veel pole jah," kommenteeris Laasi kuuldusi. "Aga tema järgi oleks meil suur vajadus. Loodame ta ikkagi nõusse saada."

Aprillis osales Riigikogu meeskond Diplomat Cupil, kus mängiti Läti saatkonna inimeste vastu. Toona tuli lõunanaabritele alla vanduda 1:2. Kuid Laasi kahtlustab, et lätlased tegid sohki.

"See pidi olema koostatud Läti saatkonna ja kohalike lätlaste põhjal, kuid mõned poisid tundusid kahtlaselt tuttavad - seljas küll Läti särgid, aga platsil rääkisid eesti keeles. Teised küll rahustasid meid, et neil pidid vanavanemad ikka lätlased olema," meenutas Laasi.

29. juuni mängu eel trenni ei tehta. Mängupäeva hommikul sõidetakse Tallinnast bussiga Lätti ning pärast mängu kohe tagasi. Kaasa võetakse mõned fännid ning siinkohal kutsume ka meie kõiki huvilisi meie riigiisadele kaasa elama!