Kui Torres siirdub tõesti tagasi kodumaale, jääb Chelsea tema ostu- ja müügitehingus suurde miinusesse. Kaks ja pool aastat tagasi, kui hispaanlane Liverpoolist osteti, maksis ta nimelt 50 miljonit.

Nii ongi Briti tabloid The Sun koostanud Inglise Premier League`i kümme ebasoodsamat tehingut. Esikohal on hiljuti jalgpallurikarjääri lõpetanud Andri Ševtšenko. Mourinho ostis ukrainlase 2006. aastal AC Milanilt 30 miljoni eest, kolm aastat hiljem Chelseast Kiievi Dünamosse lahkus ta aga juba ilma rahata. Ševtšenko lõi Chelsea särgis 48 mänguga 9 väravat.

Andri Ševtšenko: osteti 30 miljoni eest, ära anti tasuta. Miinus seega 30 miljonit.

Tabelis teisel kohal on Dimitar Berbatov, kes siirdus 2008. aastal Tottenhamist Manchester Unitedisse 31 miljoni eest, kuid müüdi neli aastat hiljem vaid 5 miljoni eest Fulhamile. Bulgaarlase hind on vahepeal siiski taas tõusnud, sest Fulhamis tegi ta suurepärase hooaja.

Dimitar Berbatov: osteti 31 miljoni eest, müüdi 5 miljoniga. Miinus 26 miljonit.

Kolmanda koha hõivas tabelis Emmanuel Adebayor. Londoni Arsenalis säranud ründaja müüdi 2009. aastal 25 miljoni eest Manchester Cityle, neli aastat hiljem siirdus ta aga 5 miljoni eest Tottenhami. Tõsi, laenulepinguga on ta Tottenhamis juba 2011. aastast.

Emmanuel Adebayor: osteti 25 miljoni eest, müüdi 5 miljoniga. Miinus 20 miljonit.

Kui Torres müüakse tõepoolest Barcelonale, asuks ta negatiivset edetabelit juhtima, sest kahjum, mille Chelsea ostu- ja müügitehinguga saaks, oleks 33 miljonit. Oma senise Chelsea-karjääri jooksul on hispaanlane löönud 131 mänguga 34 väravat.

Muidugi ei saa antud tabelit võtta väga tõsiselt, sest üleminekusummad ei kajasta alati seda, millega mängija klubis hakkama sai. Näiteks Adebayor suutis Man Citys lüüa 45 mänguga 19 väravat, Berbatov ManU-s 149 mänguga 56 väravat.

Vaata esikümmet siit.