Kõigepealt Kivisilla enda uuest rollist jalgpalliliidus. Seoses Arno Pijpersi Kasahstani siirdumisega poole aasta pealt võtab Kivisild planeeritud varasemast üle EJL-i tehnilise direktori ameti, mis muidu oleks pidanud talle kuuluma 2013. aasta lõpust. "Ütlen ausalt - ei ole saanud mõelda sellele väga palju, kogu fookus on olnud A-koondise mängudel. Hetkel valmistun viimaseks sõprusmänguks. Teadsin, et see päev tuleb, kui Arnol leping lõpeb, aga tema poole aasta pealt äraminek oli ka minu jaoks üllatus. Vaevalt minu roll koondises sellest muutub. Seni olen saanud seda noortetöö juhi ameti kõrvalt edukalt teha. Selge see, et ülesandeid on nüüd rohkem - mitte ainult enam noortetöö, vaid mul on oma roll ka koolitajate ja rohujuurejalgpalli jms juures, aga usun, et saame need asjad kõik toimima," rääkis Kivisild eile Delfile koondise hotellis Pirital.

Vastasest

FIFA edetabelis 143. kohal asuvas Kõrgõzstanis mängib ka kaks nn "leegionäri" ehk Kõrgõzstani passiga kodustatud pallurit Ghanast (David Tetteh) ja Kamerunist (Desire Koum).

"Kui mina neid mängimas nägin, siis mulle jäi küll arusaamatuks, miks nad FIFA edetabelis nii taga on," ütles Kivisild. Seda märkis ka Rüütli eilsel pressikonverentsil, et tihtipeale elavad edetabelid oma elu ning tegelik jõudude vahekord pannakse paika ikkagi väljakul.

"Meie jaoks väga huvitav ja väljakutsuv vastane. Peame tõesti andma endast parima, et mängus sees püsida ja parimat tulemust loota," jätkas Kivisild. "Meil on olemas kolme mängu videod, mida nad mängisid Aasia Challenge Cupil märtsikuus Bishkekis Macau, Tadžikistani ja Pakistani vastu. Kõik õnnestus neil 1:0 võita. Kodus tehti puhas töö ning mindi oma valikgrupist võitjatena edasi. Kahjuks ei ole meil infot viimasel reedel toimunud Bahreini mängu kohta, mille nad võõrsil 3:1 võitsid, mis on väga tugev tulemus ja korralik avaldus ning näitab nende head sisu."

Pikad audid

"Nad mängivad ründavat ja hoogsat jalgpalli, neil on mõned nn leegionärid, kes on kvaliteetsed mängijad ja mõnes mõttes ka võtmemängijad, kes võivad mängu käiku muuta, olles ise resultatiivsed või andes väravasööte. Näiteks seesama Tetteh oli kolmes mängus üks sellistest näidetest. Leegionärid, kellest on saanud Kõrgõzstani kodanikud, annavad sellele meeskonnale väga palju tugevust juurde," hindas Kivisild ning jätkas juba detailsemalt:

"Meeskonda iseloomustavad kiired ääred. 4-3-3 taktika, kaks kontrollivat mängijat keskväljal, parem äärekaitsja väga tõusev, aktiivne, palju lülitub rünnakutele ning on loov ja emotsionaalne. Palju esineb kohavahetusi, hetkeajendil mingitesse olukordadesse minekut, mis mõnes olukorras viib nad tasakaalust välja. Standardolukordadest näeb erinevaid väljatöötatud variatsioone just pikkades autides, kui pall on nende ründekolmandikus. Neil on mitmeid mängijaid, kes pikka auti suudavad visata ja kõik need olukorrad üritatakse lõpetada löögiga väravale. Palju elevust tekitatigi nendes kolmes mängus vastasele just pikkade autidega."

Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli peab Kõrgõzstani nendest kolmest sõprusmängust Valgevene ning Trinidadi ja Tobago kõrval kõige nõrgemaks vastaseks. "Kvaliteeti on vähem kui eelmistel vastastel, aga võitlusvaimu ja individuaalseid oskusi on piisavalt. Midagi kerget ei maksa loota. Üritame olla domineerivam pool ja endasse uskuda, vastase mängu kiiresti ja konkreetselt surmata, mitte lasta neil midagi ehitada. Ega me pika rünnaku mehed ei ole, katsume võimalikult teravalt nõelata ja samal ajal mitte lasta neil rahulikult mängida," rääkis Rüütli.

Delfi vahendab tänast kohtumist staadionilt tekstipõhise otseülekandena.