Pak Ling Li sattumine Eestisse ja Nõmme Kaljusse sai teoks tänu eelmise aastal toimunud suurejoonelisele Kalju Rannaspordikeskuse avamisüritusele, kus Eesti ja Norra koondised omavahel mõõtu võtsid. Eesti võttis tol päeval külaliste üle 5:2 võidu ning Kalju jõudis klubide turniiri finaali.

“Mängisin siin Eesti vastu aastal 2010 kui ka 2012. Mäletan, et siin oli uue rannaväljaku avamise puhul palju rahvast, melu oli super ning mäletan ka Kunot (Tehva – R.R.) kõnet pidamas,” meenutas Pak, jätkates: “Kuno küsis, kas ma sooviksin Kalju rannameeskonnaga liituda, kuid ma vastasin eitavalt, kuna omasin veel Šveitsi klubiga lepingut. Siis aga asjad muutusid ning olen väga õnnelik uue väljakutse üle.”

Kiidusõnu mängija kohta jätkus Nõmme Kalju presidendil ja meeskonnakaaslasel Kuno Tehval: “Pak üllatas mind oma sihikindluse ja tahtega rannajalgpalli mängida. See kui üks noor inimene otsustab Norrast terveks suveks kolida Eestisse, et rannajalgpalli mängida, ütleb minu jaoks palju. Mul on hea meel, et Pak liitus Kalju rannajalgpallimeeskonnaga, ta toob juurde kvaliteeti, töötahet ja uusi kogemusi kogu meeskonnale.”

Norras unikaalne rannajalgpallur

Oma senise karjääri jooksul on 25-aastane poolkaitsja esindanud Šveitsi klubisid Illyrian (2011) ja Gerzensee (2012). Norras on rannajalgpall alles lapsekingades ning seal puudub veel oma liiga, kus professionaalselt mängida. Pak on oma riigi ainus professionaalne mängija, kes välismaa klubis pallib.

“Norras puuduvad võimalused professionaalselt rannajalgpalli mängida ning seda võimalust tuleb otsida välismaalt. Seega otsustasingi haarata võimalusest siirduda Šveitsi, kus on väga palju vaeva nähtud rannajalgpalli arendamisele ning mul tekkis tänu koondises mängimisele suurepärane võimalus tipptasemel mängida.”

Hong Kongis sündinud poolkaitsja karjäär sai tuule tiibadesse 2009. aastal Portugalis Portimaos peetud turniiril, kus Norral meeskondlikult kõige edukamalt ei läinud, kuid Pak sai seal kirja oma karjääri esimese värava ning avastas ka oma armastuse ala vastu. Seal jäi ta ka oma heade esitustega silma eri klubidele.

“Šveitsis mängisin kahes klubis, mis mõlemad olid liiga keskmikud. Vajasin muutust, Šveitsis jätkamine oleks olnud suur tagasilöök, kuid õnneks tuli võimalus hakata mängima Eestis, mis on samm edasi. Siin on väga head mängijad, tugevad meeskonnad ning pidevalt toimuvad turniirid ehk on võimalik koguaeg koormust saada,” rääkis ta.

Eestisse tulek karjääris samm edasi

Uuest hooajast karjääri Nõmme Kaljus jätkav norrakas on õnnelik Eestisse tuleku üle, tuues esile klubi ambitsioonikuse, pika ajaloo, sõbraliku kollektiivi ja karikafinaalis suurepäraselt esinenud fännid Roosad Pantrid. “On näha, et Nõmme Kaljus armastatakse seda mida tehakse,” kinnitas ta.

“Mul on väga suur õnn mängida koos suurepäraste mängijatega, nagu näiteks Kristen Viikmäe, kes on Eesti koondises teinud muljetavaldava karjääri ning on ka suurepärane inimene väljaspool jalgpalliväljakut. Rõõm on ka näha, et lisaks kogemustele on klubis noori talente, mis näitab, et klubi mõtleb ka tulevikule,” kiitis Pak, kes avaldas Viikmäele austust ka tema lahkumismängu külastamisega.

Pak, kelle suurim iidol rannajalgpallis on Hispaania koondise kapten Ramiro Amarelle, on oma väärtust tõestanud ka juba trennides, kus ta palju vaeva näeb ning ei pea paljuks ka oma treeningut ohverdada, et aidata hoopis meeskonnakaaslasi või siis klubi noormängijaid, kus ta näiteks kohtunikurolli etendas.

“Ma arvan, et ma pole küll parim mängija, kui ma näen trennides väga palju vaeva ning mul on väga hea iseloom ja mentaliteet. Ma ei taha olla kõige parem, vaid kõige tähendusrikkam mängija, soovin oma karjääri jooksul midagi saavutada, muuta paremaks,” sõnas ta lootusrikkalt.

Ta jätkas: “Mu suurim eesmärk lähitulevikus on 2016. aasta olümpiamängud, kus ma sooviks väga Norra koondisega osaleda. Lisaks soovin ma maailma näha ning erinevatest riikidest kogemusi ja teadmisi hankides ka ühel päeval Norra jalgpalli üles ehitama minna.”
Kalju võib kõiki üllatada

“Minu ja klubi eesmärgid on tänavu kõrgel, tahame nii liigas kui ka karikavõistlustel esikohale tulla. Meil pole küll ühtegi koondislast, kuid kogu meie meeskond näeb treeningutel ühtselt palju vaeva ning suudame vastaseid üllatada. Kuno treenib meid selle nimel nagu hobuseid,” sõnas rõõmsameelne pallur enesekindlalt. “Minu jaoks on rannajalka nagu suvepuhkus, mitte töö või kohustus.”

Nõmme Kalju rannajalgpallimeeskond alustab liigahooaega 8. juunil Pirita rannas kell 12.25 algava Nõmme derbiga Nõmme BSC Triobeti vastu.