"Kangert on veel toores kahe järjestikuse suurtuuri jaoks. Ta tegi väga ilusa Giro d´Italia ja ilmselt ei ole hea minek veel kustunud, aga teine kolm nädalat üsna väikese vahega otsa on liiast. Auru välja vahepeal lasta ei saa, pead end kogu aeg toonuses hoidma. Kindlasti on targem Vueltat sõita, seda enam, et maailmameistrivõistlused on sel aastal väga sobiliku trassiga meie poistele, nii Taaramäele kui Kangertile. Parem valmistuda Vuelta käigus juba tiitlivõistlusteks ja võib olla tuleb MMilt ka ilus tulemus," nägi Kirsipuu plusse just Hispaania velotuuril kaasalöömiseks.

Girol näidatud head vormi loodab Kangert realiseerida sel laupäeval algaval esinduslikul Šveitsi velotuuril, kus ta mullu saavutas oma senise karjääri kaalukaima võidu. Kangert triumfeeris tuuri viimasel etapil ning sai kokkuvõttes 18. koha. Üldkokkuvõtet silmas pidades oli ta 6. lõpetanud Roman Kreuzigeri abimees.

"Usun, et esikümme on tänavu väga reaalne, võib olla isegi parem koht," arutles Kirsipuu. "Oleneb, kuidas ta seedib seda kahte nädalat, mis Giro ja Šveitsi velotuuri vahele jäi. Arvan, et ta peaks võtma tuuri etapi kaupa. Võib-olla polekski vaja panna endale ülikõrget eesmärki, nii või naa läheb ta igat etappi sõitma maksimumiga. Selleks, et kohe esimeseks päevaks valmis olla pakuti talle soojenduseks ühepäevasõitu Šveitsis. Mullu toimetas ta sarnase kava järgi ning üks päev võistlust mõjus väga hästi. Tänavu ei pea ta Šveitsi tuuril kellegi heaks rabama, saab ise liider olla."

Kirsipuu sõnul võttis Giro d´Italia edu meeskonnas kõik pinged maha. Tiimi kõige suurem investeering on läinud kümnesse ja võidetavalt enam kui 2 miljonit eurot hooaja eest teeniva Vincenzo Nibaliga lõi Astana äsja käed 2016. aastani. "Ühtegi teist võidusõitjat meil Nibalile ligilähedase palgaga pole. Lisaks Girole võitis ta tänavu kevadel Tirreno-Adriatico mitmepäevasõidu ning Trentino velotuuri, midagi enamat tahta on väga raske. Samas kõikidel võidusõitjatel on omad ambitsioonid ja tulemust minnakse alati tegema. Meie ühepäevasõitjatel näiteks kevadine klassikute kampaania ei läinud nii hästi kui loodeti ja ehk suudetakse märk maha saada Tour de France´il. Meil on eeldatavalt Touri meeskonnas Enrico Gasparotto, Maksim Iglinski, Francesco Gavazzi, kes kõik peaks idee poolest olema potentsiaalsed etapivõitjad. Läheme kokkuvõtte TOP 10 kohta püüdma ja etapivõite. Ja etappe noolime mitte sprinterite, vaid just tugevate ühepäevasõitjatega, kes saavad keskmise raskusastmega etappidel hästi hakkama," valgustas Kirsipuu Astana taktikat.

Tour de France´il on Astana tiimi direktoriks ehk tähtsaimaks meheks Dmitri Sedun. Kirsipuu ja Dmitri Fofonov, kes mõlemad lähevad spordidirektoritena Tourile esimest korda assisteerivad talle.