Veebruaris tappis Pistorius püstolilaskudega oma kodus 29-aastase modelli Reeva Steenkampi, väites, et pidas teda keset ööd majja tunginud murdvargaks. Pistoriust süüdistatakse ettekavatsetud mõrvas. Mees tulistas naist läbi vannitoaukse pähe, puusa ja kätte.

Prokurörid küsisid täna uurimiseks lisaaega. Kohtuniku küsimusele, milleks lisaaega täpsemalt vajatakse, ütles süüdistaja, et ei saa seda avalikkuse ees öelda, kuid lisas, et kaitsjatega on seda juba arutatud.

Halli ülikonda ja sinisesse särki riietatud Pistorius jäi vabadusse. Ta ütles kogu istungi ajal vaid kolm sõna ning kinnitas, et saab oma vabaduses viibimise tingimustest aru. BBC kirjelduse kohaselt olnud ta kogu see aeg keskendunud ning täiesti külma näoga.

Pistorius elab praegu oma onu juures ning on onu sõnul end ümbritsenud Steenkampi piltidega. Aprillis kirjutati meedias, et Pistorius, kelle vabaduses viibimise tingimusi märtsis leebemaks muudeti, käinud Johannesburgis ööklubis ja flirtinud seal võõraste naistega. Mehe lähedaste sõnul pingutas aga ajakirjandus kõvasti üle, tegelikult olnud tegemist vaikse õhtusöögiga sõprade seltsis.

Pistorius võib küll riigist lahkuda, kuid on teatanud, et võistlemas teda sel aastal ei näe.