Praegu viibib TÜ/Rock juba mitmendat päeva miljonilinnas Xuzhou´s, kus käimas nelja meeskonna turniir. Lisaks Rockile mängivad turniiril Hiina esiliiga meeskond Jiangsu Tigers, ameeriklaste Warriors ning põhiliselt Leedu esiliiga palluritest kokku klopsitud rivistus. Leedulased said kutse Hiina avarustesse viimasel hetkel, kui ootamatult loobus turniiril osalemast Horvaatia võistkond.

Seni on tartlaste jaoks kõik kulgenud libedalt. Turniiril on võidetud mõlemad kohtumised ning korraldajad on eestlaste mängust vaimustuses. "Meid on juba hoiatatud - järgnevatel aastatel tuleb ette võtta mitte üks, vaid kaks-kolm Hiina turneed," rääkis meeskonna pressiesindaja Ivo Hunt kerge muigega. "Meie mängijad on siin tähelepanu keskpunktis. Eriti pikemad mehed, nagu näiteks Joosep Toome. Pidevalt tehakse temaga pilti. Ma ei kujuta ette, mida hiinlased nende piltidega pärast teevad, aga see on juba nende mure," aasis Hunt.

Mängusaal, kus turniiri peetakse, mahutab tsirka 6000 pealtvaatajat. "Minimaalselt 4500 pealtvaatajat on olnud seni igal mängul. Huvi korvpalli vastu on suur. Ainus mure on suitsetamisega, mida saalis ohjeldamatult tehakse. Õhk on suitsust paks," muljetas Hunt ja lisas eriti markantse juhtumi: "Pärast Rocki esimest mängu läksid vilemehed kohtunike laua juurde ja panid kohapeal plärud ette. Ma arvan, et lõpuvilest oli möödas ehk paar minutit. Hiinas käivad asjad vähe teistmoodi kui meil kodus."

Ja lõpetuseks tuleb tõdeda, et Rocki meeskonnas on kord arusaamatul kombel käest ära. Nimelt tähistas peatreener Gert Kullamäe esmaspäeval 42. sünnipäeva. "Kõik mehed käisid hommikul peatreenerit küll õnnitlemas, aga kingitusi ja lilli ei viidud," märkis Hunt. Jääb vaid üle imestada, kuidas nii?