Võidusõit kulges sel korral diagonaalis üle Tallinna lahe - Merivälja alla pandud vastutuule märgi ning Kesklinna läheduses asuva Katariina kai toodri ja Kuulimuna poi ümber, finish asus Pirita jõe suudmes asuvate muulide vahel. Suuremad ja kiiremad purjekad said veidi pikema distantsi võistlemiseks ning väiksemad vastavalt nende tarbeks seatud lühema raja.

Kui varasemalt on vahel jäädud ka hiliste öötundideni regati lõppu ootama, siis eilse erksa tuule tõttu olid kõik meeskonnad juba Aktuaalse Kaamera alguse ajaks kaldal. Uudistesaadet seekord aga vaatama ei kiirustatud, kuna hoopis huvitavam oli regatibüroos koguneda ning üheskoos merel filmitud starte jälgida, sinna kõrvale teed rüübata, värsket pirukat hammustada ja terake meremehe juttu puhuda.

Esimeses arvestusgrupis oli eile kiireim Kalev Jahtklubi purjekas Forte, kellele järgnesid Olympicu ning Amservi meeskonnad. Teise grupi võitja oli tuli-uus Reval Cafe, kes sel aastal esimest korda stardiliini ületas, järgmise auhinnalise koha sai peamiselt Pärnu noormeestest koosnev alus Sugar 2 ning kolmanda koha hõivas KJK jaht Cherie. Kolmandas grupis võidutses Brigitta-X, kellel tihedalt kannul Tessa ning Passione - kõik koduklubi purjekad. Neljanda arvestusgrupi parim oli eile Minni, kelle seljataha jäid Blanca ning Leila. Viiendas grupis võitis Svea Marielle ja Frida ees.

Eilne andis tunnistust, et suvi on kohe-kohe käes, järjest enam jahte on vette tõstetud ja võistlusvalmis ning talvega veidi rooste läinud manöövrid saavad kõigile aina enam kodusemaks - nädalavahetusel toimuv Merikotka lühirajaregatt tõotab selles valguses väga põnev tulla.

Parimad gruppide kaupa:
I grupp
1. EST 475 Forte – Tammo Otsasoo
2. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
3. EST 550 Amserv – Juss Ojala
II grupp
1. EST 703 Reval Cafe – Eero Pank
2. EST 711 Sugar 2 – Mihkel Kosk
3. EST 633 Cherie – Ivar Aru
III grupp
1. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov
2. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
3. EST 462 Passione – Sven Heil
IV grupp
1. EST 751 Minni – Andres Aavik
2. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
3. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
V grupp
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 524 Marielle – Kalev Metsalu
3. EST 715 Firda – Andres Kõnd