Vastavalt eelnenud läbirääkimistele ning sõlmitud leppele toetab TTÜ, kelle üliõpilased moodustavad korvpallimeeskonna tuumiku, universiaadikoondise ettevalmistust ja osalemist kümne tuhande euroga. Korvpalliliit toetab meeskonna lähetamist universiaadile kuue tuhande euroga ning võistlusriietusega. EASL toetab meeskonda viie tuhande euro ja esindusriietusega. Meeskonna peatreeneriks on Heino Lill, vahendab easl.ee.

XXVII suveuniversiaad toimub 06.-17. Juulil Venemaal Tatarstani pealinnas Kaasanis, kuhu oodatakse kokku 13,5 tuhandet osalejat enam kui 170 riigist. Meeste korvpallis teeb kaasa 24 meeskonda.

TTÜ rektor Andres Keevallik rõhutas lepingu allkirjastamisel, et haridus on spordi juures väga oluline. „Meie TTÜs oleme nõudnud oma sportlastelt ka häid õpitulemusi,“ kinnitas rektor Keevallik.

Kaasani suveuniversiaadi eesmärgiks on tuua kokku noori sportlasi üle kogu maailma omavahel mõõtu võtma. Suveuniversiaadi motoks on sel aastal: „U are the world“ ning hümniks „Gaudeamus Igitur.

Eesti delegatsiooni suuruseks on 200 inimest, kellest 150 on sportlased. Osaletakse korvpallis, võrkpallis, jalgpallis, kergejõustikus, judos, ujumises, vehklemises, maadluses, poksis, iluvõimlemises, lauatennises, sulgpallis, laskmises, sambos, vöömaadluses, sõudmises, tennises.