Juba teist aastat SEIKO CUP nime kandev regattide sari koosneb kuuest osavõistlusest, mai algusest kuni oktoobrikuu lõpuni. Selle aasta hilinenud kevad sundis korraldajatel sarja esimese võistluse 1. Mail ära jätma. Juba traditsiooniks saanud kevadine E4 karikavõistlus lühirajal on purjetajatele oodatud ja meeldiv nädalalõpp. Pärast pikka talve annab see kohe hooaja alguses võimaluse lihvida meeskonna koostööd ja manöövrite tegemist lühiraja tingimustes ehk purjetajate keel vorsti sõites.

Ilmataadil oli sel nädalalõpul purjetajatele varuks nii mõndagi. Laupäeval oli kogu Tallinna lahe vallutanud tihe ja piimjas udu, mis võimaldas vaevalt jahi ahtrist vööri näha. Sadamas oodati aga vaprlt udu lahtumist ja merele siiski pooltesit tundi plaanitust hiljem mindi. Oodati veel merelgi. Kuid lõpuks lükkas kirdest valjemini puhuma hakanud tuul udu laiali ja laskis kaheteistkümnel jahil võistlusega alustada. Kaks ca 40-minutilist rajasõitu sai peetud üha valjenevas tuules kiirusega 5-8 m/s. Kolmanda võistlussõidu alguseks hiilis udu taas merele tagasi ja tegi nähtavuse ulatuse vägagi lühikeseks. Sellele vaatamata mindi üle stardijoone ka kolmandat sõitu sõitma , kuigi suurema osa aja sõidust kulgeti nagu siil udus ühest vanas multifilmis. Enam kui kolm sõitu oleks olnud keeruline sellest päevast välja võluda.

Pühapäev oli hoopis teisest puust ilm. Varasel ennelõunal näitas termomeeter juba kaheksateistkümmet plusskraadi, kuid paraku ei liikunud pea ükski leht puus. See tähendas jällegi ootamist, sedakorda küll merel peegelsiledal veel. Ilm oli tõepoolest kesksuviselt soe ja lubas purjetajatel päikesele näidata ka talvega valgeks pleekinud ihusid. Tunniajalise ootamise järel saabus siiski värske briis, mis jäi püsima ja nii õnnestus üks sõit keskmiselt kolm meetrit sekundis puhuva põhjatuulega ära pidada. Teise sõidu alguses muutis tuul oma suunda pärast mida vaikis taas sootuks. Nii jäigi selle lühirajavõistluse saagiks kokku neli sõitu.

Gruppide kaupa näitasid teistest paremat meeskonnatööd ja taktikat Amserv Juss Ojala meeskonnaga, Berta Hando Sutteri juhtimisel, Jazz Andres Havamaa tiimiga ja Blanca Jaan Tiidemanniga roolis.

Paremusjärjestus gruppide kaupa (sulgudes võistlussõitude seeria)

I grupp
1. EST550 AMSERV – Juss Ojala – 5 (1-1-1-2)
2. EST475 FORTE – Tammo Otsasoo – 7 (2-2-2-1)
II grupp
1. EST619 BERTA – Hando Sutter – 5,5 (2-1,5-1-1)
2. EST330 MIA – Jaanus Talp – 6,5 (1-1,5-2-2)
III grupp
1. EST465 JAZZ – Andres Havamaa – 6 (1-1-1-3)
2. EST606 BRIGITTA-X – Aleksandr Karboinov – 8 (2-2-2-2)
3. EST700 VESIKAAR – Tanel Tamm – 11 (3-4-3-1)
IV grupp
1. EST73 BLANCA – Jaan Tiidemann – 6 (2-1-1-2)
2. EST751 MINNI – Andres Aavik – 8 (1-2-2-3)
3. EST242 LEILA – Priit Põldmaa – 10 (3-3-3-1)