"Esimese ebasportliku vea puhul tõmbas Ingram pärast pallikaotust Ty Abbottit käega õlast ja sellega võttis ära otse korvile mineku. Reeglite järgi tuleb seda tõlgendada ebasportlikuks veaks. Tõmbamise hetke ei ole telekorduses küll väga hästi näha, kuid kohtunik asetses mängijate kõrval teise nurga all ja nägi selgelt käega tõmbamise liigutust," lahkas Matsalu esimese poolaja momenti.

"Teise olukorra analüüsil jõudsime järeldusele, et Ingram ikkagi üritas Bamba Falli vastu tegutsedes palli mängida ja ebasportliku vea võinuks jätta andmata. Pigem oli tegemist jõulise veaga, mitte tahtliku vastu käsi raiumisega. Siin võinuks kohtunikud ameeriklase vastu leebemad olla," märkis Matsalu ja lisas: "Mäng oli närviline, eks see kandus üle ka kohtunikele ja tahes-tahtmata lipsab ka vilemeestel eksimusi sisse".

Vaatamata mängust lahkumisele ei pea Ingram finaalseeria järgmist kohtumist vahele jätma. "Reeglite kohaselt tähendab kaks ebasportlikku viga automaatset mängust lahkumist. Aga see ei ole diskvalifitseeriv viga, mis võib kaasa tuua mängukeelu," toonitas Matsalu.