Võistlus algab kvalifikatsiooniturniiriga, kus kolme- või neljaliikmelistest alagruppidest pääseb edasi vaid võitja. Eesti koondise mängiva peatreeneri Vainula sõnul on parimad võimalused põhiturniirile pääseda valitseval Eesti naisüksikmängu meistril Tsistjakoval. “Alagruppidest edasi pääsemiseks on vaja mitme faktori kokkulangemist. Kõrgem koht maailmareitingus tagab üldjuhul mängitavad vastased, kuid siiski leidub igal MM-il ka selliseid tasemelt väga tugevaid mängijaid, kelle kehv reitingukoht nende taset ei peegelda. Just nemad võivad loosi tahtel meie mängijatele saatuslikuks saada,” kommenteeris Vainula.

Samas on varem põhiturniirile pääsenud ka Vainula ise ning Eesti esireket Smirnov. Mõlema lootused sel korral põhitabelisse pääsemiseks on varasemate aastatega sarnased. “Kindlasti on meil Smirnoviga edasipääsulootus olemas. Raskem saab olema meie noormängijatel, kes maailmareitingu koha tõttu tõenäoliselt tugevatesse alagruppidesse loositakse,” lisas peatreener.

Alagrupid selguvad juba homme ning maailmameistrivõistlused avatakse esmaspäeval 13. mail. Võistluste favoriidid tulevad mõistagi ka sel aastal Hiinast, kes on vallutanud neli esimest kohta maailma edetabelis. Euroopa lauatennise au lähevad eelkõige kaitsma sakslased Timo Boll ja Dmitrij Ovtcharov, kelle maailma edetabelikohad on vastavalt viies ja seitsmes.