Velotuuri 7. etapil, millel oli pikkust 177 kilomeetrit ja mida klassifitseeriti keskmise raskusastmega etapiks, kujunes reaalsuses ülikarmiks katsumuseks. Halb ilm ja äärmiselt libe teekate muutis sõidu kurnavaks ning ohtlikuks. Mitmed favoriidid eesotsas Bradley Wigginsi ning Vincenzo Nibaliga leidsid end mitmel korral asfaldilt. Nibali suurt tagasilööki kokkuvõttes ei saanud, küll aga mullune Tour de France´i võitja Wiggins, kes kaotas juhtgrupile lõpuks pea poolteise minutiga.

Astana taktika nägi eilse etapi lõpus ette rünnakut, mis pidanuks meeskonnale kindlustama liidrisärgi. "Ründasin umbes 15 kilomeetrit enne lõppu ja sain kiirelt 20 sekundilise vahe. Mulle pidi mõne aja pärast järgnema Nibali, aga ta kukkus. Rada oli kohati nii libe, et tundus jää peal sõitmisena! Usun, et kui plaan toiminuks, saanuks me liidrisärgi enda kätte," rääkis Kangert, kes finišist koos Nibali ja veel mõne sõitjaga helikopteriga hotelli lennutati. Hotell asus 250 km kaugusel finišilinnast, mis tähendas tunnikest õhusõitu.

Esimese nädalaga oli Kangert üldjoontes rahul. Kõik, mis tiim on temalt oodanud, seda ta on teinud ja mitte halvasti. "Arvan küll, et olen vajalikul hetkel tiimi jaoks alati olemas olnud. Kui ma enda tulemust taga ajaks, siis võinuks nii mõnigi päev teistmoodi lõppeda. Meeskond tervikuna toimib, kuid tagasilööke tuleb ikka. Haigestunud Tiralongo sõitis eile palavikuga, varasemalt oli tõbine Agnoli. Aga kõik mehed on rivis ja seis pole üldse halb," lisas Kangert.

Täna on Giro d´Italial kavas 54,8 km pikkune eraldistart.