Võistlusele on eelregistreerunud 529 võistlejat, mis tähistab uut sarja eelregistreerujate rekordit. Võrdluseks niipalju, et eelmisel aastal oli Kuusalu etapil 362 eelregistreerujat.

Tuntumatest tegijatest on joonel nüüdsest Astana spordidirektori tööd tegev Jaan Kirsipuu, alati terav Janek Tombak ning mulluse Filter maanteekarikasarja hooaja kokkuvõtte 2. ja 3. koha omanikud Kristen Kivistik ja Vahur Valvas.

Naistest on kohal nii Grete Treier kui ka Liisi Rist, kusjuures viimati nimetatu jaoks on tegu tänavu ühega vähestest startidest kodumaa pinnal, enne uuesti väljamaale profiklubi juurde siirdumist.

Osalemist Kuusalu rattarallil ei tasu peljata ka neil, kes pole saanud piisavalt treenida. Alates tänavusest hooajast hakkavad Filter maanteekarikasarja pikal ja lühikesel distantsil sõitma nn tempojänesed. Korraldajate poolt rajale saadetud tempotegijad koguvad maha jäänud ratturid erineva kiirusega liikuvatesse gruppidesse.

Pikal distantsil on kaks tempojänest: üks liigub kiirusega 25-30 km/h ja teine 30-35 km/h. Lühikesel distantsil sõidab üks tempotegija kiirusega 20-25 km/h ja teine 25-30 km/h.

Võistluskeskus asub Kuusalu Konsumi ees. Start pikale distantsile (89 km) on kell 12, lühemale maale pääsevad osalejad veerand tundi hiljem.