Rapla võitis täna Rakvere Tarvast võõrsil 83:61 ja viigistas pronksiseeria 1:1-le.

Seeria esimest mängu nimetas Ruut kohutavaimaks Rapla etteasteks tänavuses play-off'is, kuid tänast ei tahtnud ta nii kindlalt play-off'i parimaks tunnistada. "Tegelikult oleme me viimased seitse mängu kaheksast väga korralikud teinud. Üks oli vähe õnnetu. Aga isegi LeBron Jamesil lubatakse kümne mängu peale üks sitt mäng teha. Täna olime tublid ja saime väärtusliku võidu," lausus Ruut.

"Tulemus näitab, et eelmine kaotus meid rivist välja ei löönud. Olime täna justkui ümber sündinud ja esimesest minutist peale agressiivsed. Tarva vastu peab domineerima nii rünnakul kui kaitses. Nemad peavad meie pilli järgi tantsima, mitte vastupidi. Täna meil see õnnestus."

Ruudu sõnul hakkavad pühapäeval mänguoskustest enam tulemust mõjutama meeste vaimsed oskused. "Olulisemat suuremat rolli hakkab mängima see, mis toimub meestel kahe kõrva vahel. Kes paremini pingele vastu peab, see võidab, siin oskustega enam midagi tegemist ei ole," sõnas ta.

Ruut ei usu, et sõltumata tulemusest üks või teine meeskond pühapäeval saalist pettununa lahkub. "Mängime pühapäevase mängu ära ja räägime siis uuesti, kes pettunud on ja kes mitte. Kellelegi ei meeldi neljandaks jääda, aga ei saa öelda, et Rapla oleks kehva hooaja teinud, kui me ka neljandal kohal lõpetame," lisas Ruut.

Pronksiseeria otsustav kohtumine toimub Rakveres pühapäeval kell 17. Otseülekannet näeb Delfis TV-s.