Linnasprindi peakorraldaja, Eesti Maaülikooli Spordiklubi spordijuht Tauri Tilk selgitab, et seitse aastat tagasi Tartus tudengiprojektist välja kasvanud võistluse eesmärk on parandada inimeste liikumisharjumusi ning propageerida orienteerumist kui spordiala veidi lõbusamas vormis: „Linnasprindi eesmärk on olla eelkõige meeleoluspordisündmus, seetõttu on osalemisvõimalus ka neil, kel puudub varasem orienteerumiskogemus ning kes tahavad oma kiiruse ja oskused linnakaardi lugemises proovile panna. Võistlusrada on koostatud nii, et see ei nõua isegi vastavat riietust ning rajale saab startida kasvõi otse kontorist tulles.“

Ehkki tegemist on eelkõige rahvaspordiga, stardivad rajale ka mitmed tipp-orienteerujad. Võistluse favoriitideks võib pidada meeste klassis paari Lauri Tammemäe ja Rait Pallo – esimene neist on eelmise aasta orienteerumise sprindikarika võitja ning teine on tugeva ratturina keskendunud seiklusspordile ja saavutanud viiel korral Tartu nelikürituste võidu. Meestest stardivad ka Sergei Rjabõškin ja Aleksandr Šved, kes kuuluvad orienteerumises juunioride koondisesse ning on spetsialiseerunud sprindile. Naiste arvestuses on favoriitpaariks Kirti Rebane ja Viivi-Anne Soots, kel on mõlemal ette näidata mitmeid Eesti Meistrivõistluste medaleid.

Eesti Orienteerumisliidu juhatuse esimees Sixten Sild kinnitab, et Alma Linnasprindi näol on tegemist Eestis ainulaadse spordisündmusega. „Erinevalt klassikalisest metsas orienteerumisest teeb Linnasprindi eriliseks see, et võistlus toimub linnaoludes ning rada tuleb läbida koos kaaslasega. Nii rohkearvulise osavõtjaskonnaga linnas toimuvat paarisorienteerumisüritust mujal Euroopas ei korraldata ning laienemine Tallinnasse annab üritusele veelgi enam mastaapi,“ sõnas Sild.

„Eraldi arvestus toimub Linnasprindi raames koolinoortele, et parandada õpilaste seas nii liikumisharjumusi kui ka kaardilugemisoskuseid. Tippude ja harrastajate kõrval oleme mõelnud ka neile, kes iseseisvalt kaardiga rajale startida ei söanda ning seetõttu on võimalik kepikõnnis läbida Linnasprindi rada juhendajaga,“ täiendas Tilk.

Tallinna esimesel etapil on tegemist suundorienteerumisega, kus kaheksa kohustuslikku kontrollpunkti asuvad Tallinna vanalinnas. Orienteeruvalt kolme kilomeetri pikkune rada on jõukohane igas vormis ja vanuses inimestele. Linnasprindi Tallinna teine etapp leiab aset 18. septembril. Linnasprinti korraldab Eesti Maaülikooli Spordiklubi.