23 km pikkusele võistlusdistantsile on end kirja pannud 2278 jooksjat ja 243 kepikõndijat. 10 km distantsile on minemas 1319 jooksjat ja 512 kepikõndijat. Kokku läheb 7. mai seisuga rajale 2560 meest ja 1792 naist 13 erinevast riigist. Lõplikud registreerunute arvud selguvad 11. mail (registreerimine lõppeb kell 17.00).

Võistluste direktor Kunnar Karu: „Registreerunute arvud näitavad, et Tartu Jooksumaraton on end Baltikumi suurima maastikujooksuna tõestanud. On hea meel, et osalejaid on nii Eestist kui ka välismaalt ja et üritus pakub põnevust nii jooksjatele kui kepikõndijatele. Loodan, et sellel aastal ületatakse esmakordselt ka 4000 lõpetaja piir.“

Raja hetkeolukorra kohta räägib Karu, et kogu selle nädala vältel on Klubi Tartu Maraton rajameister Assar Kütt ametis raja võistluskorda seadmisega, mis hõlmab nii mudaste kohtade hakkepuiduga täitmist, raja võistlustähistuse paigaldust ja mitmeid teisi vajalikke töid.

Kuna üritus on rahvarohke, siis paluvad korraldajad üritusele tulijatel tähelepanu pöörata nii liiklus- kui ka korralduslikule infole. Peamised näpunäited ürituse võimalikult ladusaks sujumiseks on toodud allolevas videos.