Maineka mitmevõistluse suurimad soosikud on maailmarekordiomanik ja olümpiavõitja Ashton Eaton ning kahekordne maailmameister Trey Hardee. Just neid mehi võib nimetada hetkel kümnevõistluse valitsejateks, sest Londoni olümpial võideti USA-le kaks kirkamat medalit.

Stardis on ka endine maailmarekordimees Roman Šebrle, kel vanust juba 38 eluaastat. Tšehh hoiab 2001. aastast oma nimel võistluse rekordit - 9026 punkti -, mis oli enne Eatoni areenile kerkimist aastaid ka maailmarekordiks.

Oma hooaja esimese mitmevõistluse teeb Götzises 2009. aasta Euroopa sisemeister Mikk Pahapill, kelle jaoks viimane aasta on olnud vigastuste tõttu väga raske.

Esmakordselt võistleb maailma tippudega koos mullu juunioride MM-il Barcelonas triumfeerinud Gunnar Nixon. 20-aastase ameeriklase võidutulemus Kataloonias oli 8018 punkti, kuid meeste vahenditega on tal 8000 punkti piir veel ületamata (7892 p).

Mullu võitis Götzises kümnevõistluse belglane Hans van Alphen 8519 punktiga, järgnes teine madalmaade esindaja, hollandlane Elco Sintnicolaas 8506 punktiga. Kolmas oli toona Andrei Nazarovi hoolealune Pascal Behrenbruch 8433 punktiga. Sakslane on stardis ka sel aastal.

Erki Noolel õnnestus võita Götzises 1995. ja 1998. aastal. Siiani hoiab ta oma nimel võistluste rekordit 400 meetri jooksus (46,53) ja teivashüppes (5.55).

Naiste seitsmevõistluse stardinimekirju pole veel üles pandud, kuid Eesti Kergejõustikuliidu infole tuginedes tuleb starti Grit Šadeiko.