Tegu on puhtalt põhimõttelise lahinguga, sest Bayern on meistritiitli juba kindlustanud, edestades teisel kohal olevat Dortmundi 20 punktiga. Ka tänasel kodumeeskonnal on turvaline edu järgmise ees: Leverkuseni Bayer jääb kolm vooru enne hooaja lõppu kaheksa punkti kaugusele.

Jürgen Klopi hoolealustest asendab Lukasz Piszczekit paremkaitses Kevin Grosskreutz. Võimalik, et puhkust antakse ka keskkaitsjale Neven Subboticile, keda asendaks sel juhul Felipe Santana. Vigastuse tõttu tuleb mäng vahele jätta ka suvel Bayerniga liituval Mario Götzel ning lõhkuval poolkaitsjal Sven Benderil.

Bayerni põhituumikust annab Jupp Heynckes puhkust poolkaitsjatele Franck Riberyle ja Arjen Robbenile ning ründaja Mario Mandžukicile. Vigastuse tõttu on hooaja lõpuni rivist väljas keskkaitsja Holger Badstuber ja poolkaitsja Toni Kroos. Võimalik, et rivistusest puudub ka kapten Philipp Lahm. Asendustena peaksid algkoosseisu kuuluma seega Claudio Pizarro, Xherdan Shaqiri ja Mario Gomez.

Dortmund, kes võitnud kaks viimast aastat Bundesliga, on koduliigas alistanud Bayerni viiest viimasest mängust neljal korral, vaid viimasel omavahelisel kohtumisel (2012 detsember) lepiti Münchenis 1:1 viiki.

Seevastu sel hooajal on meeskondade omavahelisest kolmest kohtumisest väljunud kahel korral võitjana Bayern (superkarikas 2:1 ja karikasarjas 1:0) ning viigiga lepitud korra (juba varem mainitud Bundesliga mängus 1:1).

Huvitava faktina võib tuua välja asjaolu, et Dortmundi keskkaitsja, 24-aastane Mats Hummels siirdus oma praegusesse koduklubisse 2009. aastal just Bayernist. Tollal oli mängumehe hinnaks 4 miljonit eurot, praeguseks on see aga mõistetavatel põhjustel mitmekordselt tõusnud.

Kumb Saksa tippklubidest jääb täna Dortmundi kodustaadionil Westfalenstadionil peale?