"Tahaks loota, et seeria kujuneb huvitavaks ja põnevaks. Aga kui vaadata reaalselt meeskondade komplekteeritust ja kogemusi, peaks Kalev ikka üle olema," rääkis Ruut täna enne viimast mängueelset treeningut Delfile, kuid lisas: "Aga lõppude lõpuks on ka nemad luust ja nahast inimesed ning meiegi pole päris sita pealt riisutud. Kui neil mõni nõrkushetk tekib, oleme võimelised nad ära karistama, vähemalt ühes mängus ikka."

Siiski ei tahtnud Ruut välja öelda, millise resultaadiga ta poolfinaalis rahule jääks. "Minu jaoks pole vahet, kas seeria jääb 3:0 või 3:2. Mina jään rahule ka lihtsalt hea mänguga. Kõige suurem väärtus on juba see, et me saame minimaalselt kolm head mängu VTB meeskonna vastu, mis on minu silmis alati väärtuslikum kui kaks korda päevas trenni teha," sõnas Ruut.

Poolfinaaliks spetsiaalset ettevalmistust pole Rapla teinud. Tavaline rutiinne treeningnädal. Isegi Kalev/Cramo videoid pole liiga palju edasi-tagasi keritud. "Oleme oma tavalises rutiinis ja kogu moos. Ei ole kusagil laagris olnud. Samuti ei ole ma selline, kes hullumeelselt vastase liikumisi pähe õpiks. Keskendume enda mängule ja anname endast parima. Heal päeval oleme võimelised kõiki võitma ja halval päeval kõigile kaotama. Loomulikult tuletame täna veel trennis natuke meelde, millised need Kalev/Cramo mehed välja näevad," rääkis Ruut.

Rapla peatreener arvab, et suurt üllatust ei tohiks sündida ka teises paaris Rakvere Tarva ja TÜ/Rocki vahel, kes madistavad reedel. "Suhteliselt samasugused jõujooned on sealgi. Rock peaks ikka üle olema, kui nad seda asja tõsiselt võtavad," ütles Ruut.

Delfi teeb homsest kohtumisest otseülekande, millega alustame veerand tundi enne mängu algust ehk 18.45. Paralleelselt telepildiga vahendame matši sündmusi ka tekstipõhises liveblogis, kus saate oma sõna sekka öelda ka teie, lugejad!