Pronksikohtumist alustas paremini BC Ventspils, kes läks juhtima 9:2 ja 14:6, võitis avaveerandi 19:11 ning poolaja 34:30. Kolmandal veerandil kandsid hitolaste pingutused lõpuks vilja ja veerandi viiendal minutil mindi esmakordselt ette - 45:44. Järgnes võrdne mäng ja veel viimase veerandi keskel olid tablool viiginumbrid 62:62. Lõpp oli aga hitolastel võimasam ja kohtumine võideti 76:67.

Võitjate parim oli 27 punkti (2pv 11/8) ja 8 lauapalliga Eesti noortekoondislane Sander Saare, kes valiti ka turniiri sümboolsesse viisikusse. 13 punkti viskas Jalmar Joosep Saar, 12 Georg Tambre ja 11 Artur Saariste. Kaotajatest oli 21 punktiga parim Edgars Stelmahers.

Võitjate treeneri Priit Sternhofi sõnul oli 15 esimest minutit puhtalt Ventspilsi mäng, kuid õnneks suudeti mängu pööre tuua. Priit Sternhofi käe all on HITO/Jõhvi mängijad saavutanud nelja viimase hooajaga U16 ja U17 klassis neljanda koha, eelmisel hooajal saavutati U20 klassis hõbemedalid ja sel aastal pronksmedalid. "Oleme suutnud need hooajad stabiilselt mängida, kuid praegu on raske öelda, kas jätkame selles sarjas ka järgmine hooaeg. Tuleb lähiajal otsustada, kas hakata juba mängima kõrgemat mängu meeste seas või punnitada veel üks hooaeg juunioride klassis. Ega see killustamine hea ei ole, tuleks keskenduda ühele liigale," ütles Sternhof, kes teatavasti juhendas ka meistriliigas debüüdi teinud KK HITO meeskonda, kuhu kuulus kuus U20 meeskonna mängijat.

BC Ventspilsi peatreener Andris Gutmanise sõnul loodeti finaalturniirile sõites medalit, kuid väga nördinud ta neljanda koha pärast ei olnud, sest finaalturniirile pääseti üle noatera. "Meil on noor meeskond ja loodame, et järgmisel hooajal jõuame kolme hulka. Lisaks puudus meil kaks keskmängijat, kuid selle taha pugeda ei saa. Sport on sport ja võidab meeskond, kes antud hetkel on tugevam," sõnas Gutmanis, kelle sõnul on ta jaoks EYBL väga hea võimalus võtta mõõtu eri riikide meeskondadega. "EYBL on tugevam kui Läti noorte meistrivõistlused. Riigi meistrivõistlustel on neli teistest tugevamat meeskonda, EYBLis ei tea pea kunagi, kuidas mäng lõppeda võib," sõnas Gutmanis.

Finaalis BC Himki ja Riia VEFi vahel jätkus tasavägist mängu kolmanda veerandaja kaheksanda minutini, kui 41:39 eduseisul tegid himkilased 13:0 spurdi. Kuigi VEF jõudis veel seisuni 54:46, sai lõpuks Himki kindla võidu 69:53, revanšeerised sellega põhiturniiril saadud 63:70 kaotuse.

Venemaa erinevate noortekoondiste mängijatest koostatud Himki meeskonnas said finaalis käe valgeks 10 mängijat, neist edukaimana viskas Aleksandr Zahharov 16 punkti, Stanislav Ilnitski arvele kanti 11 punkti ja 10 lauapalli. Nad mõlemad valiti ka turniiri sümboolsesse viiskusse, Ilnitski sai ühtlasi ka MVP auhinna. VEFist valiti all-starsi Anžejs Pasecniks ja Kristaps Plavnieks, neist esimene oli ka ühtlasi pronksimängus oma meeskonna resultatiivseim 15 punktiga.
Hõbeda saanud VEFi peatreener Nikolajs Mazursi sõnul andis finaalmängu käigus aina rohkem tunda väsimus, sest poolfinaali HITO/Jõhviga jäeti liiga palju jõudu. "Muidugi on kahju, et me ei suutnud finaalis võita, kuid keegi peab ju ka kaotama. kehva tunnet ei olnud, sest Jõhvi saali on mängida väga mõnus ja ka vastuvõtt oli soe," sõnas Mazurs, kes viis Lätti treenerite bowlinguturniiri võidu.

Kullavõitja BC Himki peatreeneri sõnul Ramunas Cvirka sõnul pani nende mängudele psühholoogilise pitseri võidukohustus, kuna tuldi finaalturniirile põhiturniiri võitja ja selge favoriidina. Finaalinelikust vaid BC Himkil olid enamus mängijaid põhiaastakäigu mehed ehk 1993. aastal sündinud noormehed. "Mängime sama meeskonnaga ka Venemaa U23 meistrivõistlustel ja EYBL oli selle jaoks väga heaks ettevalmistusturniiriks, seda enam, et turniiril on FIBA ametlik tunnustus. Samas tõenäoliselt U20 sarjas meie klubi EYBLis tuleval hooajal ei mängi ja keskendutakse noorematele aastakäikudele. Kuid lõpliku otsuse teeb mõistagi klubi juhtkond," nentis Cvirka, kelle meeskond pääses sama meeskond finaalturniirile ka Venemaa U23 meistrivõistluste, kusjuures saadi play-off'iks teise asetusega. "Nii kõrge asetus üllatas ka meid endid. See on selle poolest huvitav liiga, et meeskondades on palju mängijaid ja kunagi ei tea, kes vastastele meistriliiga meeskondadest täiendusena U23 turniirile tulevad," ütles Cvirka.

Euroopa noorte korvpalliliiga U20 vanuseklassis osales sel hooajal 16 meeskonda Eestist, Venemaalt, Leedust, Lätist, Soomest, Rootsist, Valgevenest. Kokku osales viies vanuseklassis EYBLis sel hooajal enam kui 140 poiste võistkonda. Lisaks KK HITO/Jõhvile pääses Eesti klubidest finaalturniirile omas klassis ka Virumaa PK U14 meeskond, kes oma grupis oli teine ja sai sellega koha mai alguses Poolas peetavale finaalturniirile, kus osaleb 9 meeskonda.

Euroopa noorte korvpaliliiga U17 vanuseklassi esimeses divisjonis sai T. Soku KK viimase, 16. koha. U16 vanuseklassis oli esimeses divisjonis seitsmes KK Pärnu. U15 vanuseklassi esimeses divisjonis oli Erkmaa KK kaheksas.