Võitjate parimana viskas Heiko Niidas 19 punkti ja korjas 11 lauapalli. Margus Klementsov panustas võitu 15 punkti ja 15 lauapalli, 11 punkti ja 8 lauapalliga hiilgas Heigo Erm. Kaotajate resultatiivseim oli 17 punkti ja 7 lauapalliga Leho Kraav.

Kohila võitis esiliiga nelja hooaja jooksul juba teist korda. Esiliiga võitja ei pea järgmisel hooajal liigas osalemise tasu maksma.

Poolfinaalid
Reedestest poolfinaalidest esimeses alistas Eesti meeste meistrivõistlustel kolme liiga peale pikimat nime omav meeskond, Tamsalu Los Toros/Simuna IVAX tiitlikaitsja Baleteco hoolimata kehvast kolmandast (15:31), aga tänu heale esimesele (30:18) ja viimasele (24:15) veerandajale 88:86. Võitjatest viskas viis meest kahekohalise arvu punkte, neist edukaimana jäi Leho Kraavi arvele 21 punkti ja 11 lauapalli. Kaotajatest kanti Kauri Silla arvele 28 (2pv 14/12) punkti, Howard Frier toetas meeskonda 27 punktiga, kirjutab basket.ee.

Võitjate võistkonna nõuandja Kristo Raudami sõnul toimis neil esimene poolaeg kõik, mis kokkulepitud. „Peab tunnistama, et hoolimata ühest suurest Sõbrast, kes samas maakonnas tegusid korvpallirindel teeb, otsustasime seekord isegi vastaste videot enne mängu vaadata ja tehtud oli ka muu eeltöö,“ sõnas Raudam. „Paraku, kui pink suhteliselt lühike (puuduvad näiteks vigastusega kogenud Raido Villers ja ka Sven Pugonen), siis teine poolaeg ununes väsimuse tõttu palju kokkulepitut ning tõsi oli seegi, et Howard Frier sattus aina pidurdamatusse hoogu. Palju tegi meile pahandust ka Kauri Sild ja kohati nõelas valusalt Anton Batanov. Teiste neutraliseerimisega saadi siiski hakkama nagu vaja. Lõpp oli mõnes mõttes loterii, kus pikema õlekõrre tõmbasime seekord meie. Oli mäng, mida saab veel kaua meenutada, kuna vastased väärisid teineteist. Tamsalu meeskonnal oligi esiliigas seni alistamata vaid Balteco meeskond. Õigel ajal, õiges kohas sai seegi puuduv linnuke kirja,“ oli Raudam rahulolev.

Poolfinaalide õhtu teises mängus kaotas Kohila SK/Lallemand Swedbanki vastu avaveerandi 9:16, kuid võitis poolaja 35:27 ja kogu kohtumise 81:55.

Kohila meeskonna peatreener Jüri Pritšini sõnul oli mäng väga raske ning mängu lõpptulemus, ei peegelda mängu käiku. „Esimene veerandaeg oli meile õuduste unenägu, alustasime mängu viie pallikaotusega. Teisel veerandajal saime teatud oma asjad paika ja mäng hakkas sujuma paremini. Suutsime lõpuks mängu kiireks ajada, mis tõi meile edu, tähtsatel hetkedel tabasime kaugviskeid. 25 – 30 minutit oli punkt-punkti mäng, saavutasime lõpliku edu 4 veerandajal, mille võitsime 27:10. Vastane väsis lõpuks, kuid au Swedbanki meeskonnale, kõva mäng oli,“ kiitis Pritšin vastast.

Pritšin ennustas, et finaal tuleb võitluslik, pingeline ja põnev. „Tamsalu mängis poolfinaalis väga hästi ja on praegu väga heas hoos. Loomulikult on meie eesmärk võita, muidu poleks mõtet mängidagi,“ sõnas Pritšin.