“See oli tegelikult meie ühine unistus minu manala teele läinud treeneri Emanuel Stewardiga. Ma loodan, et mul õnnestub meie ühine soov täide viia,” nentis vaheldumisi USAs ja Saksamaal elav maailmameister treeningulaagri ajal toimunud pressikonverentsil. See oli Dr. Steelhammeri vastus neile, kes väidavad, et Klitško olevat poksimisest väsinud. “Kuigi ma olen just saanud 37-aastaseks, siis tunnen ennast paremini kui 27selt.” Rio olümpiamängude ajal on ukrainlane 40 aastane.

Klitško vastane Mannheimis on seni olnud ringis võitmatu. Klitško lubas vastast mitte alahinnata, sest too olevat võitnud juba oma elu kõige raskema võitluse, nimelt munandivähi vastu.

“Ma saan aru, et spordisõbrad tunnevad igavust, kui ma iga kord võidan. Sellest hoolimata soovin tulevikuski võita kõik oma vastased. Kardan, et pealtvaatajad peavad järgmiste ringiduellide ajal igavust tundma, sest ma soovin valitseda oma vastast nii, et tal ei õnnestuks midagi,” rääkis teist korda Hollywoodi staari Hayden Pannetiere´i armunud Klitško. Kuigi klatsilehed väidavad, et paar on koguni kihlunud ja Hayden sooviks peatselt saada emaks, ei soovi poksitšempion uudiseid kommenteerida.

Valdimir Klitško poksib 4. mail peale pooleaastast pausi vabatahtliku tiitlikaitse matši. Tänavu soovib ta astuda ringi kokku kolm korda. Järgmisel nädalal organiseeritakse olenemata Mannheimi kindaduelli tulemustest tema kohustusliku ringivõitluse oksjon WBA maailmameistri Aleksander Povetkini vastu. Noorem Ukraina poksivendadest kritiseeris teravalt Berliini Sauerlandi talli: “Nad ei näita mingisugust austust tulevase vastase vastu, sellest hoolimata teen kõik selleks, et saaksin Povetkiniga poksida.” See oli omakorda Dr. Steelhammeri vastus praegustele börsijagamise debattidele: “Kiriku peaks alati jätma külasse. (Saksa vanasõna). Pole võimalik nõuda asju, mille saamine on ebarealistlik. Sauerlandi nõudmised on esitatud ainult selleks, et Povetkinil poleks põhjust astuda minuga ringi.”

WBA nõudis eelmisel nädalal, et Klitško ja Povetkini vaheline duell tuleb 23. aprillil Panama-Citys enampakkumisel maha müüa, kuna osapooled pole leidnud ühist keelt. "Selle oksjoni oleks pidanud läbi viima kaks nädalat peale võitlust Pianetaga. Siis oleksime teadnud, kas Vladimir saab soovitud tärminiks, augusti lõpuks oma fitness-seisundi korda ja meil oleks parem ülevaade, millised areenid või staadionid veel vabad on. Nüüd jätab WBA avalikkusele mulje, nagu oleks Vladimir Pianeta juba võitnud. See ei ole hea poksi imidžile,” rääkis mänedžer Bernd Bönte. Sellest hoolimata ei soovi ta esitada protesti: “WBA otsus on lõplik. Oleme oma arvamuse öelnud, sellega pole arvestatud ja nii tuleb meie mees USAs Tom Loeffler Panamas pakkumist tegema.”