"Plahvatus toimus 4 tundi ja 9 minutit pärast maratoni starti. Selleks ajaks olin juba lõpetanud enda jooksu. Juhtunust kuulsin ma telekast, kui ma istusin baaris, mis oli spetsiaalselt maratoni lõpetajatele mõeldud," ütles maratoni 3 tunni ja 7 minutiga läbinud Bõtšuk.

Sportlase sõnul olid kõik tema lähedal istunud inimesed sündmustest üllatunud ja šokeeritud. "Minuga koos oli ka teisi sportlasi. Loomulikult olime väga üllatunud ja vaatasime pidevalt televiisorist uudiseid," kirjeldas mees ning lisas, et kiirabi, politsei ja sõjavägi töötasid päris kiiresti - nad tulid kiiresti kohale ja võtsid olukorra kontrolli alla.

"Kõik tänavad blokeeriti kiiresti ja inimesed evakueeriti epitsentrist paralleelsesse tänavasse. Inimestele anti arstiabi ja ka toitu. Paljud finišijoone ääres elanud kohalikud inimesed aitasid teisi oma kodudes," kirjeldas eestlane.

Kuigi Bostonis toimunu oli suureks šokiks kõigile, siis Bõtšuki sõnul siiski järgmisel päeval paanikat linnas tunda ei olnud. Mees rääkis, et inimesed jätkasid oma tavapärast elu, välja arvatud asjaolu, et epitsenter, kus plahvatus toimus, oli kinnine ja tänavatel oli suurem hulk patrulle. Samuti oli sportlase sõnul linnas ka palju ajakirjanikke.

Praegu on eestlase teada plahvatuste toimumise piirkond endiselt piiratud ning inimesed toovad sündmuskohale lilli ning küünlaid.

Bostoni maratoni finišijoone lähistel eile toimunud kahes plahvatust sai viimastel andmetel surma kolm ning vigastada 183 inimest.

Vähemalt 17 inimese seisund on kriitiline, teatas Bostoni politseiülem Ed Davis.

Paljudel kannatanutel on tõsised jalavigastused, mis viitab, et lõhkekehad asusid maapinna lähedal. Samuti on tulnud arstidel teostada mitmeid amputeerimisi.

Ajalehe Boston Globe andmetel oli üks plahvatuse ohvritest 8-aastane Dorchesterist pärit poiss Martin Richard ja teine Massachusettsist pärit 29-aastane Krystle Campbell.

Rünnakutes Bostoni maratonile kasutati vaid kaht pommi, ütles Massachusettsi kuberner, lükates ümber varasemad teated veel kahe lõhkemata jäänud seadeldise leidmisest, vahendas BNS.