Tervisespordihoonet ehitav Nordlin Ehitus ja Pirita Spordikeskuse omanik Tallinna linn on tekkinud probleemist teadlikud ning ehitaja on lubanud oma kulu ja kirjadega treki korda teha. Iseasi muidugi, kas velotrekki on võimalik veel kasutuskõlblikuks muuta.

"Vaiade väljavõtmine toimub paari nädala pärast ning siis on võimalik reaalset seisu hinnata. Praegu oleme selgelt seda meelt, et velotrekiga saab kõik korda ning seda on võimalik edaspidi treeninguteks ning võistlusteks kasutada," kinnitas Delfile Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juht Rein Ilves.

Kohapeal olukorda kaemas käinud Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson oli samuti lootusrikas. "Eks ehitusekspertiis peab andma täpse ülevaate, aga loodetavasti on võimalik tekkinud lõhed pinnase ja betooniga täita ning trekki saab ka tulevikus kasutada. Samas tuleb endale aru anda, et trekk on ehitatud 1960. aastatel ja selle seisukord ei ole enam kõige parem. Seega võib taastamine osutuda arvatust palju keerukamaks," sõnas Karlson.