Pärast Baski velotuuri mõneks ajaks Eestisse põiganud Kangert Girole minekust erilist numbrit ei tee. Temaga arvestati algusest peale ja enam vähem sama rolli täitis ta ka mullu, tiimi liidriks oli toona tšehh Roman Kreuziger. „Eeldan, et meeskond ootab minult pisut suuremat panust kui mullu ja see on loomulik. Olen aasta võrra kogenum ning erinevatel tuuridel näidanud oma võimeid. Girol panustame selgelt ühele kaardile ehk tiimi liidrile Nibalile. Mina pean olema üks meestest, kellele ta saab toetuda rasketel mägietappidel,“ andis Kangert mõista rollijaotusest.

Enne tänavust hooaega suure rahaga Astanasse palgatud Nibali on 2010. aasta Vuelta a España võitja ning 2011. aasta Giro d´Italia teine mees.

Ühtlasi andis valitsev Eesti grupisõidumeister teada, et kolm nädalat enne Giro d´Italia algust on paigas kogu tiim. „Girol peaks Astana startima enam-vähem samas koosseisus, mis osaleb järgmisel nädalal Trentino mitmepäevasõidul. Kuna seal on 8-liikmelised meeskonnad, siis tuleb Girole üks mees lihtsalt lisaks. Pärast Trentino tuuri lõppu, mis kestab 16.-19. aprillini, jääme meeskonnaga veel paariks päevaks Itaaliasse, et üle vaadata suurtuuri mõne etapi trass. Rohkem starte mul Giro d´Italia eel kavas pole,“ nentis Kangert, kes läheb Astanaga oma kolmandale suurtuurile. 2011. aastal lõpetas ta Vuelta a España 64. ja mullu Giro d´Italia 26. kohaga.

Nädalavahetusel lõppenud Baski velotuuril jäi tiim tema esitustega igati rahule. Küll aga lootis enamat Kangert ise, eelkõige eraldistardiga sõidu etapist. „Lootsin kohta kümne parema hulgas,“ nentis mulluste maailmameistrivõistluste temposõidu 13. koha mees. „Ei sattunud olema parim päev. Kümne hulka jõudmiseks pidanuks ma distantsi läbima 30 sekundit kiiremini ja arvestades rada võinuks ma seda suuta. Eelviimasel etapil mõlkus peas plaan jooksikutega minema sõita, aga kuna meie tiimist olid mõned mehed juba ette gruppi sattunud, siis ma ei saanud aktiivsust üles näidata. Ise lootsin Baski tuurilt rohkemat,“ kinnitas Kangert.