Idee taga on Rahvusvahelise Olümpiakomitee otsus hääletada maadluse olümpiamängudelt kõrvaldamise poolt alates 2020. aastast.

Aps ja Toom on ainsad Eesti koondise maadlejad, kes esindavad Eestit samas kaaluklassis. Seega on meeste vahel pidev rivaalitsemina ja mõõduvõtt - kumb sõidab Eestit esindama järgmistel võistlustel. Täna on kaalukauss Eerik Apsi kasuks, kuid kes esindab Eestit septembris Ungaris toimuval MM-il, ei ole veel teada. Nimetagem siis maadlejate lahingut Rajul MM-ile sõitja väljaselgitamise avapauguks - võimsaks ja teravaks alguseks pikas ja karmis jõukatsumiste seerias!

"Rajul toimuv matš näitab maadlust selle kõige ürgsemal ja puhtamal kujul. Muudetud reeglitega peetav lahing toob välja maadlusest ouliseima - just selle, mida vabavõitlejad saavad õppida ainult maadlusest: jõulise lähivõitluse," kommenteerib eesolevat Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar

"Projekti eesmärgiks on toetada Eesti maadlust ning näidata seda kui sportliku vabavõitluse lahutamatut osa - iga mees, kes soovib saada võitlejaks, peab oskama maadelda. Muud võimalust ei ole. Sama moodi toetame me ka olümpiamaadlust, mille kaotamine oleks võitlusspordi alustalade lammutamine," lisas Tõnissaar

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.