Äkki te saaksite natuke valgust heita küsimusele, mis puudutab spordikohtuski teemaks tõusnud FIS-i väidet, nagu oleks Veerpalu B-proovi avamisest loobunud, kui tema A-proovi tulemust sellega avalikuks ei tehtaks. Mis siis tookord ikkagi juhtus?

Pärast seda kui Eesti suusaliitu informeeriti A-proovi positiivseks osutumisest, kontakteerus minuga telefoni teel toonane suusaliidu president (Toomas Savi – A. S.), kes ütles, et nende huvides on vältida selle teema avalikuks tulekut. Ta küsis, kas A-proovi avalikustamist piiraks see, kui nemad teatavad ametlikult sportlase karjääri lõpetamisest. Mina selgitasin, et sellest ei piisa. Nad ei olnud sellel hetkel FIS-i teavitanud oma soovist avada ka B-proov ning ka järgnev suhtlus, mis mul oli toonase Eesti suusaliidu peasekretäri Jüri Järvega, keskendus nende soovile kanda hoolt selle eest, et asi ei tuleks avalikuks. Sellest sai teha üksnes selle järelduse, et sportlane tunnistab dopingu tarvitamist ning ei soovi proovi avalikuks tulekut.

Kas see oli ka tegelikult see, mida sportlane oli soovinud väljendada, on Eesti suusaliidu sisesuhtluse küsimus. Mina oskan vaid rääkida minu ja Eesti suusaliidu vahel toimunud kommunikatsioonist.