Harva on sellisel tasemel korvpalliturniiril ja sellises nimekas seltskonnas rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA egiidi all toimuval turniiril Eestis tiitlivõistluste medaleid välja jagatud. Võistluste avapäeval peetakse poolfinaalid, kus kell 17 on vastamisi BC Himki ja BC Ventspils ning kell 19 KK HITO/Jõhvi ja Riia VEF. Päev hiljem on kell 11 kavas pronksimäng ja kell 13 finaal.

KK HITO/Jõhvi sai 16 meeskonna osavõtul toimunud põhiturniiril 12 võidu ja 3 kaotusega ühe võidu rohkem teeninud BC Himki järel teise koha. Mängudes finaalturniiril osalejatega jäid hitolased plussi, VEFi võideti 59:56 ja Ventspilsi 55:40, kaotati vaid Himkile hooaja avamängus 45:69. Superfinaali favoriit BC Himki sai oma kahest kaotusest ühe VEFilt (63:70) ja teise finaalturniirile mitte pääsenud Liepajalt (48:72). Himki ridades peaks Jõhvi tulema ka üks turniiri atraktiivsemaid mängijaid, koguni 2.20 pikk Nikolai Rogožkin.

KK HITO/Jõhvi koosseisu kuuluvad 1993. a ja hiljem sündinud mängijad kuuest Ida-Virumaa ja ühest Lääne-Virumaa omavalitsusest: Mario Kirsimaa, Rasmus Luud, Jonas Kuslap ja Jalmar Joosep Saar Toilast, Aleksis Anijärv, Roel Burov ja Georg Tambre Kohtla-Järvelt, Sander Saare ja Erik Raud Kiviõlist, Artur Saariste Kohtla-Nõmmelt, Priit Tiislär Jõhvist, Urmet Roosimägi Mäetaguselt ning piiritaguse täiendusena Sander Karro Haljalast. Võistkonna peatreeneriks on kiviõlilane Priit Sternhof.

KK HITO/Jõhvi mängijatest kuus (Kirsimaa, Saar, Anijärv, Tambre, Saare, Saariste) kuuluvad G4S korvpalli meistriliigas esineva KK HITO ridadesse. Neist omakorda kolm (Kirsimaa, Tambre, Saare) kuuluvad nende 18 mängija sekka, keda Andres Sõber on nimetanud suvel Tallinnas toimuva U20 Euroopa meistrvõistluseks valmistuva Eesti noortekoondise kandidaadiks.

KK HITO/Jõhvi meeskonnal on Euroopa noorte korvpalliliigast U20 vanuseklassis näidata ette eelmise hooaja hõbemedalid. Tol hooajal läbiti põhiturniir kaotuseta, kuid Sopotis peetud superfinaali esikohamängus kaotati Minski meeskonnale. Eelnevalt on sama meeskonna tuumik EYBLis saanud neljanda koha U17 ja U16 vanuseklassis.

EYBLi U20 vanuseklassis on eelnevatel hoaoegadel võidutsenud Moskva regiooni BC Himki, Vilniuse S. Marciulionise BA, BC Vilnius Vanagai, Anyksciai Puntukas ja Minski BGUIR RCOR.

Päevapilet, millega saab vaadata reedel või laupäeval mõlemat mängu, maksab 3 eurot (noortele ja pensionäridele 1 euro).