"FISi retoorika on ajas muutunud, ja mida kohtule lähemale, seda rohkem selles suunas, et süüd on tunnistatud. Sellist kombinatsiooni, et kui juhtum avalikuks ei tule, siis tunnistame süüd, ei ole isegi meil mõttes olnud," ütles Jüri Järv Delfile, kommenteerides Rahvusvahelise Spordiarbitraažikohtu otsust, kus kirjeldatud ka kohtu arutelu FISi väite ümber, nagu oleks Veerpalu oma esindaja Jüri Järve kirjade ja telefonikõnede läbi tunnistanud süüd, et FIS positiivset proovi ei avalikustaks.

Kohus leidis, et taolised väited ei ole tõestatud. Kaalukaima tõendina esitas vastaspool Jüri Järve SMS-sõnumi FISi kolleeg Sarah Lewisele, kus seisis muuhulgas: "Tundub, et hetkel on meil kaks võimalust: kui WADA nõustub tegema karjääri lõpetanud sportlaste erandi ja informatsioon ei jõua avalikuks, pole meil B-proovi vaja, kui aga avalikustamine on vältimatu, siis soovime B-proovi avamist."

Kohtu hinnangul ei tõestanud need Järve laused süü tunnistamist Veerpalu poolt. Järve enda väitel ei saa neid lauseid tõlgendada ka kui plaani või ettepanekut jätta B-proov avamata, kui juhtum avalikustamata jäetakse.

"See SMS oli tegelikult pikem ja saadetud mõttega saada B-proov avada, mitte vastupidi, ning saada lõplik selgus, kuidas antud juhtumit ikkagi karjääri lõpetanud sportlase puhul käsitletakse. Kui me oleks B-proovist loobunud või ennast süüdi tunnistanud, siis ma oleks ka nii kirjutanud.
On täiesti mõistetav, miks seda SMSi tagantjärele selle nurga alt tõlgendada üritati - oli väga vaja süü omaksvõtt kätte saada ja muul moel see ei õnnestunud," kommenteeris Järv Delfile.

"Kõnealuse teema sissetoomine kohtumenetlusse oli arusaadavatel põhjustel vastaspoole teadlik taktika - saada kätte sportlase ülestunnistus, vältimaks testi sattumist Eesti teadlaste küüsi. Kogu kommunikatsioon tervikuna näitab, et süü omaksvõttu ei ole toimunud: suuliselt ega kirjalikult, teadlikult ega teadmatult, tahtlikult ega tahtmatult. Ning seda ei muuda kuidagi ka kontekstist väljarebitud telefonivestluse kild.  
Nagu me teame, hammustas ka kohus selle läbi ja teadlased said testiga "tööle asuda"," lisas ta.

Rahvusvaheline Spordiarbitraažikohus tühistas teisipäeval Andrus Veerpalule määratud kolmeaastase võistluskeelu, leides, et positiivse dopinguproovi saamiseks kasutatud kasvuhormooni testi piirmäärad ei ole piisavalt tõestatud, et 99,99-protsendilise kindlusega väita, et Veerpalu on rikkunud dopingureegleid.

FIS on korduvalt Veerpalu süü näitamise argumendina kasutanud väiteid, nagu oleks Veerpalu nii Jüri Järve kui ka tollase Eesti Suusaliidu presidendi Toomas Savi suu läbi ise süüd tunnistanud, pakkudes Lewise kirjelduse järgi kokkulepet, et ta lõpetab sportlaskarjääri ja juhtum ei tule avalikuks.