"Kui FIS (Rahvusvaheline Suusaföderatsioon - toim.) on piisavalt motiveeritud ja tunneb sisemiselt, et tõde pole jalule seatud, siis on võimalik, et sedasama proovi hakatakse analüüsima ka teiste kasvuhormooni testidega, mis praeguseks kasutusele võetud - näiteks sellega, millega tuvastati kasvuhormooni Londoni olümpial ja mis ei näita lühiajaliselt, vaid varasematel aegadel keelatud aine tarvitamist," kommenteeris Port Delfile.

Spordikohtu otsuse järgi oli "juhtumis palju faktoreid, mis kaldusid osundama, et kuigi Andrus Veerpalu tegelikult manustas kehavälist kasvuhormooni, ei või FIS-i Antidopingu reegleid tema puhul apellatsiooni järel enam rakendada protseduuriliste vigade tõttu, mis leiti piirmäärasid puudutavate WADA uuringute statistilises pooles."

Porti sõnul tähendab see, et kuigi leiti, et kasvuhormooni test loeti pädevaks kasvuhormooni tuvastamisel, hinnati, et FIS pole esitanud piisavalt kaalukaid tõendeid, mis näitaks, et piirmäärad, mille ületamisel loetakse näidud dopingurikkumiseks, oleks vettpidavad. Ehk lihtsustades - kas joon, mille ületamine on nimetatud dopingu tarvitamiseks, on "tõmmatud" õigesse kohta.

"Spordikohus ütles põhimõtteliselt, et need piirmäärad tuleb üle vaadata, et nende paikapidavus pole tõendatud," ütles Port, nimetades lahendit üllatavaks.

"Ma arvasin, et tuleb must-valge otsus - näiteks et ei saa tuvastada, et Veerpalu tarvitas dopingut. Nüüd jäeti sinna juurde määramatus ja võimalus spekulatsioonideks, mis on üllatav. Aga see võis olla Veerpalu jaoks Pyrrhose võit."