Sarjas sai osaleda nii tiimidena kui ka individuaalvõistlejatena. Kokku registreeris sarjale 153 suusatajat, neist 72 olid kolme kuni viieliikmeliste tiimide liikmed ning 81 suusatasid individuaalvõistlejatena. Osaluskordi tuli kokku 898, neist 413 suusatasid individuaalosalejad ja 485 tiimide liikmed. Iga osaleja suusatas keskmiselt 5,9-l etapil ja läbis üle 10 km.

Võistlussuusatamise võitsid Pait Hirv ja Mare Ulp
Kolmandat hooaega toimus sarja raames ka võistlussuusatamine. Igal etapil kell 19.00 startisid võidusuusatajad eraldistardist 15 sekundiliste intervallidega. Distantside pikkused olid 4,8 – 5 km. Vaid viimasel etapil sõideti ühisstardist ja distantsiks oli kogu Nõmme-Harku 15 km ring. Aja peale suusatasid kokku 123 teisipäevakulist.
Võistlussuusatamises võisteldi kokku viies vanuseklassis. Arvesse läks 7 parimat 10st etapist.
Absoluutselt parim oli Pait Hirv, kes kogus seitsme arvesse läinud etappiga 670 punkti. Teise ja kolmandana lõpetasid Oleg Kovaljov ja Dainis Hirv. Ühlasi moodustasid kolm kiiremat ka nooremate meesveteranide esikolmiku. Meeste põhiklassi kiireim oli Eerik Överus, noormeestest võitis Mark Överus, poiste klassis võitis Jüri Kovaljov ja vanematest veteranidest oli kiireim Aleksander Tishtsenkov.
Naiste kolm esimest olid Mare Ulp, Janeli Jallai ja Elen Kaupmees. Mare oli ühlasi nooremate naisveteranide võitja, Janeli võitis omakorda naiste põhiklassi. Tüdrukute kiireim oli Iris Rannik, vanematest naisveteranidest oli võitja Marina Runno.
Etapi võitjate nimekirja said koha ka sel aastal Eesti koondises suusatanud Heidy Raju ja Laura Rohtla ning 2012.aastal Estoloppeti sarja võitnud Madis Vaikmaa.
Kõik koondarvestuses poodiumile jõudnud said auhinnaks karika ja Sparta Spordiklubi 10 korra pääsmed.

Sparta Suusateisipäevakud väärtustasid osalemisaktiivsust
Tiimide peaauhinna loosimisel osalesid tiimiliikmete kõik osaluskorrad. Etapil suusatanud tiimi liige tõi osalemise eest tiimile 1 hääle. Seega oli viieliikmelisel tiimil maksimaalselt võimalik saada loosimisse 50 häält. Hooaja lõpetamisel toimunud peaauhinna loosimisel naeratas õnn tiimile LumeSUssid. Tiimi liikmed Urmas Talivee, Elle-Mari Talivee, Urmas Jõesoo, Kai Nõva ja Siiri Nõva osalesid sarja etappidel väga aktiivselt ja nende suusatatud 44 osaluskorda tagasid ka õiglaselt peaauhinna, 1500 euro väärtuses A & T Sport kinkekaartide võidu.
Sama põhimõtte järgi väärtustati ka individuaalsuusatajaid. Tänuks aktiivsuse eest oli tasuks ühele mehele ja ühele naisele koolitus Mercuri Internationali poolt. Parimaks naisosalejaks valis lototron Helerin Rannala, kes nautis suusarõõme kõigil kümnel etapil. Meestest osutus õnnelikuks võitjaks Riho Lanno.

Suusatamise oskusteavet jagasid Suusabuss ja Sparta suusatreenerid
Igal etapil jagasid Sparta suusatreenerid Jaanus Teppan ja Eiko Toom sarjas osalejatele tarkuseteri suusatehnikast ja muust suusatamisega seonduvast.
Igal etapil oli kohal Eesti Suusaliidu Suusabuss, kus Vahur Teppan jagas osalejatele teadmisi suuskade määrimisest ning pakkus lihtsamaid määrdeteenuseid.
Kõigile osalejatele pakuti pärast suusaringi kuuma teed ja vastlapäeva etapil kostitati osalejaid vastlakuklitega.

Sparta Suusateisipäevakute õnnestumisse andsid oma osa Sparta Spordiselts, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Eesti Suusaliidu Suusabuss, Nõmme ja Pirita Spordikeskused, Pringstore, Mercuri International, A&T Sport ja MyLaps Eesti OÜ.